{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zasjao sebilj u St. Louisu

25.5.2014. u 09:54
2.184
125
Zasjao sebilj u St. Louisu
2.184
Zasjao sebilj u St. Louisu
Foto: St. Louis Bosnian
Nakon višemjesečne gradnje replike Sarajevskog sebilja u St. Louisu, bh. dijaspora u ovom američkom gradu dočekala je da vidi svjetla na jednom od simbola glavnog grada BiH i naše države.
Iako još uvijek nije u potpunosti završen i otvoren, mještani naselja Bevo Mill gdje je replika sebilja izgrađena, imali su priliku vidjeti kako sebilj svijetli u noći.

Sudeći prema reakcijama Bosanaca i Hercegovaca u "maloj Bosni", kako zovu ovaj američki grad, svi su oduševljeni.

Gradnja sebilja je počela krajem septembra prošle godine kad je položen kamen temeljac. Nakon toga uslijedile su donatorske akcije bh. dijaspore kako se gradnja sebilja uspješno dovršila.

Sadik Kukić, predsjednik Bosanske privredne komore u St. Louisu, kazao je početkom gradnje da će sebilj biti spomenik egzistenciji bh. građana u Americi kao i podsjetnik budućim generacijama na uspješnu integraciju. Arhitekt projekta je Adnan Omeragić.

Uprava St. Louisa dala je bh. zajednici u zakup zemljište na kojem je postavljena replika Sarajevskog sebilja. U narednih stotinu godina cijena zakupa iznosit će jedan dolar godišnje.

Sebilj i Islamski centar se grade isključivo dobrovoljnim prilozima. Ukoliko i vi želite donirati za gradnju ova dva objekta možete to uraditi ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: