{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaplijenjena imovina porodice Gadafi vrijedna 1,1 milijarde eura

F
FENA
28.3.2012. u 20:28
0
18
Zaplijenjena imovina porodice Gadafi vrijedna 1,1 milijarde eura
0
Zaplijenjena imovina porodice Gadafi vrijedna 1,1 milijarde eura
Muamer Gadafi (Foto: ITN)
Talijanska finansijska policija je saopćila u srijedu da je privremeno zaplijenila pokretnu i nepokretnu imovinu koja pripada porodici Gadafi u vrijednosti većoj od 1,1 milijarde eura, na zahtjev Međunarodnog kaznenog suda u Hagu (ICC).
Policajci su "privremeno zaplijenili danas (u srijedu) pokretnu i nepokretnu imovinu, akcije kompanija i tekuće račune porodice bivšeg libijskog lidera Muamera Gadafija i osoba iz njegovog okruženja u vrijednosti većoj od 1,1 milijarde eura“, navedeno je u jednom policijskom saopćenju.

Među zaplijenjenom imovinom su akcije prve talijanske bankarske grupacije Uni Credit, naftne grupacije ENI, grupacije za aeronautiku i odbranu Finmeccanica, automobilske grupacije Fiat i nogometnog kluba Juventus iz Torina, kao i jedna zgrada u Rimu, 150 hektara šume na otoku Panteleria i dva motora.

Ova zapljena je izvršena nakon zahtjeva ICC-a u okviru istrage o zločinima protiv čovječnosti koje su počinili bivši libijski diktator, Abdalah el-Sanusi, bivši šef obavještajne službe Muamera Gadafija i jedan od njegovih sinova Seif el-Islam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: