Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Halid er-Rašid je rođen 18. marta 1962. godine, a prije hapšenja je bio profesor u školi Ben Fahd el-Muflih Sabija u Sukbi, provincija El-Dammam, zemlja dvaju Harema (tzv. Saudijska Arabija). Podaci o hapšenju, presudi i biografija šejha Halida er-Rašida su preuzeti sa stranice „El-Kerama“ fondacije za zaštitu ljudskih prava - http://alkarama.org.
O ummete Muhammeda! – Predavanje zbog kojeg je šejh Halid er-Rašid osuđen na 15 godina zatvora - (VIDEO) Jedan od najpoznatijih daija današnjice, šejh Halid er-Rašid, održao je predavanje pod nazivom \"O ummete Muhammeda!\" kao reakciju na objavljivanje karikatura u kojima se ismijava Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem. Saudijska vlast je uhapsila šejha i osuđila Šejh je uhapšen nedugo nakon toga, 19 marta 2006. godine u Mekki, gdje je obavljao Umru sa svojom suprugom.Prema kazivanju njegove rodbini, šejh je zlostavljan nakon hapšenja i za vrijeme njegovog boravka u zatvoru.Nakon što je neko vrijeme zadržan u Mekki od strane obavještajne službe porodičnog klana Saud, prebačen je u zloglasni zatvor El-Hair blizu Rijada, gdje truhnu mnogi učenjaci, daije i borcii, koji su se usudili progovoriti istinu.Šejh je najprije osuđen na 5 godina zatvora, nakon čega je ušao u oštru raspravu sa \'\'šerijatskim\'\' kadijom, koji mu je nakon toga povećao kaznu na 15 godina zatvora.
po međunarodnoj tjeralici vam ja m.aaa.tt.e.ee.rrrrr j.e.e.ee.bbb...eeeem