Svijet
18

Zamjenik predsjednika Islamske zajednice u Latinskoj Americi: Večeras navijam za BiH!

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Jihad Hammadeh, zamjenik predsjednika Islamske zajednice u Latinskoj Americi sa saradnicima posjetio je jučer Cuiabu, u kojoj živi 400 muslimana, a kako je rekao u razgovoru za Anadolu Agency (AA) večeras će ići i na utakmicu Svjetskog prvenstva u kojoj će u ovom gradu igrati Bosna i Hercegovina i Nigerija.

"Posjetu Cuiabi iskoristit ćemo i kako bi gledali utakmicu BiH i Nigerije. Navijat ćemo iskreno za BiH. Bio sam dva puta u vašoj zemlji, u Zenici i Mostaru. Upoznao sam tamo fine ljude dobrog srca", rekao je Hammadeh.

Hammadeh je rođen je u Brazilu, a porijeklom je iz Sirije. Kaže da su muslimani u Brazilu veoma dobro organizovani i da su cijenjen faktor u društvu najveće zemlje Latinske Amerike.  

"U Brazilu ima 120 džamija gdje svakodnevno molitvu obavlja oko 1.500.000 muslimana iz naše zemlje. Ovdje u Cuiabi je 400 vjernika islamske vjeroispovijesti. Drago nam je što su neki od fudbalskih reprezentativaca BiH jučer obavili džuma-namaz u džamiji u Cuiabi. Bit ćemo večeras uz našu braću. Želimo im od srca da pobijede i plasiraju se u osminu finala Mundijala“, kazao je Hammadeh za Anadolu Agency.