Nogomet
63

Euforični Bosanac s Floride u Guaruji: Pobijedit ćemo Nigeriju 6:0

Anadolija
Navijači Bosne i Hercegovine iz svih dijelova svijeta pristižu u Brazil, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Porodica Haverić iz Sarajeva 20 godina živi na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), odakle su juče doputovali u Guaruju da bi navijali za BiH u test susretu sa Santosom (5:1). Dvadesetogodišnji Nedim euforičan je pred prvi nastup Zmajeva na Mundijalu.

"Moj najdraži igrač je Izet Hajrović. Očekujem nešto ludo da se desi na Svjetskom prvenstvu, da Messi polomi nogu ili nešto možda i gore. Pobijedit ćemo Nigeriju 6:0 i 100 posto idemo dalje", istakao je Nedim Haverić.

Njegov šest godina mlađi brat Edin, kojem je najomiljeniji bh. reprezentativac Miralem Pjanić, bio je umjereniji.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Mislim da možemo proći grupu i osvojiti drugo mjesto. Možemo pobijediti Nigeriju i Iran, a sa Argentinom će biti teška utakmica", rekao je mlađi brat iz porodice Haverić.

Braća Nedim i Edin rođeni su u SAD, a ponosni roditelji Alma i Amer iz Sarajeva, kažu da svoju djecu odgajaju u "bosanskom duhu". I oni se nadaju uspjehu BiH na SP, ali sa još većom dozom opreza u odnosu na pomladak.

"U prvoj utakmici ne očekujem baš previše. Argentina je prejak protivnik. Ako izborimo častan, minimalan poraz bit će to za nas uspjeh, s tim da pobijedimo ostale dvije utakmice", rekao je Amer Haverić, naglasivši kako su na meč BiH - Santos došli sa roditeljima jednog od čelnika ovog brazilskog kluba čiji sin Luis u SAD-u ide u razred sa Edinom.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Simpatični Bosanci rođeni u SAD svog prijatelja uče kako navijati za BiH, što dječaku neće biti mrsko, pogotovo 15. juna u Rio de Janeiru u meču sa ljutim rivalom Brazila, Argentinom.

Na pitanje novinara Anadolu Agency šta su ga naučili prijatelji, odnosno kako se navija za BiH, Luis je odgovorio sa "volim te Bosno".