Komentari (136)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao prvo to nije praksa u islamu da zene budu u vojsci,u ratnim uslovima mozda ali u mirnodonskim uslovima zena vjernica nema sta traziti u vojsci medju tolikim muskarcima a pogotovo gdje vecina uopste ne praktikuje vjeru
Ne dipr
Uniforme u vojsci su propisane i kome se ne sviđaju hajde ćao iz vojske i marširaj gradom sa maramom!
Propisi se donose i na osnovu njih se uniformiše. Znači da se može donijeti propis da se nose, po želji, marame. Ko na zapadu.
Ako žene u americkoj vojsci i u britanskoj vojsci mogu nositi hidzab, zasto bi OSBiH bile drukcije. U tim vojskama je dozvoljeno cak nositi i turban.
Ako vam državni poslodavac ne dozvoljava da radite zato što nosite maramu ili turban, što vaša vera nalaže, to može biti kršenje vaših verskih prava, osim ako nosenje marame umanjuje sposobnost osobe da obavlja posao ili predstavlja bjezbjednosni rizik. (chatGPT)
Kakvo je to opiranje autoritetu? Nema i gotovo.
I Ustavni sud laganini se prilagođava Dodiku!?
Ali zaista sta ce pokrivena zena u OS BiH… kako u uniformi? Jel to po pravilima vjere? NE.
Zamisli zarobis zamotanu u maramu? Sta ces s njom?
sta bi to ti radio kad bi imao priliku?ili si radio? :) zna se šta se radi sa zarobljenicima
pa zamjeni se valjda? sta vam je ;)
Nevjerovatna smijurija i bruka! Šta će žena sa maramom na glavi i licu u vojsci!?! Debilizam na nivou jednako i sa odobrenim bradicama u vojsci! Kakva je to bradata vojska, zna se! Nema tu ni vojske niti želje da bar jedna institucija bude za sve jednaka i ista! Ova danas to zasigurno nije!
U Americi dozvoljena marama i u vojsci i u policiji, u Engleskoj dozvoljeno a tako i u vecini zapadnih zemalja osim mozda u Francuskoj... Ali BiH je pojam sekularizma... Ovo je isto kad balkanac ode u njemacku pa promjeni sebi ime u Felix
bakir se bavi izgleda glupostima, postalo mu dosadno bez vlasti
Kad Ustavni sud svim silama pokusava da se umili Dodiku, tako se i donose ovakve odluke...
Ne kontam zašto smeta marama, meni je ta odluka glupa.
mi smo sekularna država, a na ulici treba zabraniti niqab ,prekrivanje lica
Mogu se dizati 3 prsta, moze se obiljezavati neustavni dan sa zastavama RS-a zakacenim na vozila OS, ali marama je problem. Stidi se drzavo sto ti ljudi nemaju nikakva prava sem na sutnju.
alo hamasovac, jel te ko sta pito?
Evropa je uglavnom satelit AMerike i nema nikakavu suverenost, tako i mi bosnjaci moramo prestatia biti statelitet amerika i ne gledati njihove interese nego svoje jer u protivnom sta ce nam drzava ako ne gledamo svoje interese nego sta amerika misli. Prije ili kasnije cemo shvatiti da se zapravo moramo dogoviriti ovdje sa narodima ali prvenstveno sa srbima i ta anpravimo bolje lodnose sa rusijom i Islamskim svijetom i tako staibvlizramo BIH,CG i SRb gdje smo vecina
Naravno da zabrana nošenja hidzaba jeste zabrana ispoljavanja vjere... Oni poistovjecuju hidzab sa lancicem oko vrata, hidzab nije simbol nego propis, zabraniti hidzab je kao zabraniti da se obavlja namaz u kasarni... Ove neznalice su pomjesali stvari, hidzab nije simbol, hidzab je obaveza, i zene ga ne nose da pokazu da su muslimanke nego zato jer im je to Allah naredio
@tunalica99 Pa ko kome ovde nesto ne dopista? Ti si brate neznalica. Evo da ti pojasnim. Zabrana hidzaba je kao da zabranis ljudima da idu u crkvu. Panglasu. Hidzab nije krstic oko vrata. Jesi svjestan ti sta znaci hidzab? Nije to modni dodatak. I ko si ti da zabranis nekome. Znali ste se izboriti da se tetovaze dozvole ali hidzab smeta. Ali izborit cemo se mi za nasa vjerska prava.
Ovo je ogavno, u Čapljini po školama državnim križevi u učionicama, a da žena u zemlji gdje je većina stanovništva islamske vjeroispovijesti ne može staviti maramu uspod kape. FUJ!
mogu se prijavit u iransku vojsku