|

William Hague u Tunisu

William Hague u Tunisu
0
F
FENA
8.2.2011. u 09:26
2
komentara
0

dijeljenja
William Hague u Tunisu William Hague (Foto: AFP)
Britanski ministar vanjskih poslova William Hague doputovao je u utorak u Tunis na početku turneje po zemljama sjeverne Afrike i Bliskog istoka koje su na udaru zahtjeva za političkim promjenama.
Ministar Hague je najviši zapadni političar koji posjećuje Tunis nakon što je nakon prošlomjesečnog narodnog bunta zbačen predsjednik Zin al-Abidine Ben Ali.

Diplomatski dopisnik BBC-a kaže da će britanski šef diplomatije tokom razgovora s domaćinima naglasiti da im London nudi pomoć u izgradnji demokratskih institucija. Također primjećuje i da Britanija dijeli zapadnu zabrinutost da regiji prijete nestabilnost i haos ne budu li provedene istinske reforme.

Ministarstvo odbrane Tunisa je pozvalo nedavno demobilisane vojnike da se jave na dužnost dok vlada pokušava uspostaviti red nakon sve učestalijih nemira u zemlji.

U ponedjeljak je masa svijeta zapalila jednu policijsku stanicu, a sve su češće i pljačke. Političari iz redova koalicijske vlade u Tunisu kažu da pristalice svrgnutog predsjednika potiču nasilje kako bi destabilizovale zemlju.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...