|

Wikileaks će objaviti prepiske koje bi mogle posvađati Rusiju i SAD

Wikileaks će objaviti prepiske koje bi mogle posvađati Rusiju i SAD
0
F
FENA
26.11.2010. u 12:33
1
komentara
0

dijeljenja
Wikileaks će objaviti prepiske koje bi mogle posvađati Rusiju i SAD Foto: AFP
Objavljivanje povjerljivih informacija iz američke diplomatske prepiske obuhvaća "nezgodna stajališta" o ruskoj politici i čelnicima i moglo bi neugodno iznenaditi Moskvu.
Objavljivanje prepiske očekuje se ovih dana na WikiLeaksovoj internetskoj stranici.

Nova otkrića WikiLeaksa mogla bi posvađati SAD i Rusiju, pa i polovinu zemalja u svijetu, piše Kommersant.

Izvor blizak vodstvu internetske istranice rekao je za Kommersant da dokumenti, među ostalim, obuhvaćaju i komentare o ruskoj politici i "nezgodne izjave" o nekim čelnicima zemlje, piše list.

- Među dokumentima su i transkript rasprave između američkih diplomata i ruskih političkih dužnosnika, izvještaji o važnim događajima u Rusiji i analiza njene unutarnje i vanjske politike, dodaje Kommersant.

Američki State Department objavio je u srijedu da se priprema za WikiLeaksovo objavljivanje diplomatskih dokumenata o "velikom broju pitanja i zemalja". Ta je stranica postala poznata po objavljivanju 400.000 povjerljivih dokumenata o ratu u Iraku.

State Department je rekao da njegove službe rade na pripremanju vlada stranih zemalja za to objavljivanje. Po izvoru u ruskom ministarstvu vanjskih poslova, na koji se poziva Kommersant, u četvrtak navečer s ruskom diplomacijom još nitko nije kontaktirao, prenosi u petak Hina.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...