Svijet
0

Washington zabrinut koncentracijom moći u Rusiji

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u intervjuu objavljenom u ponedjeljak u New York Postu da je Washington zabrinut "koncentracijom moći" u Rusiji gdje predsjednik Vladimir Putin nagovještava da bi se mogao kandidirati za premijera.

Na pitanje ovoga lista o eventualnim mogućnostima predsjednika Putina da se transformira u "doživotnog diktatora", Rice je ocijenila da ne misli da Kremlj pokušava da promijeni Ustav.

Prema transkriptu njenog intervjua ona je rekla "on ne kaže da će promijeniti ustav. Ja to vjerujem. Mislim da ga on neće mijenjati".

"Mislim da ono što je zabrinjavajuće danas u Rusiji jeste tolika koncentracija moći u Kremlju", rekla je ona a potom dodala, "evidentno je da nema nikakve kontra-snage".

Putin je u ponedjeljak objavio da će predvoditi listu svoje stranke Ujedinjena Rusija na parlamentarnim izborima od 2. decembra.

Bijela kuća je odbila da se izjasni o mogućnosti da predsjednik Putin postane premijer u 2008., smatrajući da se radi o ruskoj unutarnjoj stvari te da ona traži slobodne i demokratske izbore.