Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa mogli ste bar pronaći sliku vuka uz ovaj prilog a ne sliku haskija
kako \"ne znaju zašto su je vukovi napali\"? pa zato što su VUKOVI, zvijeri, i sve od mesa što se kreće je za njih legitiman cilj. to što su to \"slatke\" \"životinjice\" dok su u zoološkom vrtu ili cirkusu ništa ne znači, kao što ništa ne znači ni za domaće pse ili mačke - onog trenutka kad se osjeti ugroženom (zbog prijetnje napadom, iz gladi, izazivanja) vaša miljenica će vas nemilosrdno ogrebati, isto kao što će u nedostatku vaše pažnje slatko pojesti onog medenog kanarinca s kojim godinama živi u skladu - to joj je PRIRODA. i sva ona maženja po cirkusima s medama i tigrićima su privremena i samo zahvaljujući dresuri (stvaranju Pavlovljevog uslovnog refleksa) kojom se minimalizira instinkt. cijela biologija, posebno zoologija, a unutar nje posebno bihejvioristika govore o tome. ovo su propusti za koje su isključivo ljudi krivi, životinje, za razliku od njih, nisu stigle da se vijekovima prilagođavaju betonu i ostalim stvorovima oko sebe
Što ti je reć napredna država. Ovi naši još kolju ovce po torovima.
\"On je dodao da još nije jasno zašto su vukovi napali.\" Zar treba biti jbni naučnik da skontaš? Prije se znalo da su životinje nepredvidljive i opasne. U ovo \"moderno\" doba se životinjama daju osobine ljudi, pa se nazivaju brižnim, zaštitničkim i sl. Čak u nekim slučajevima imaju i veća prava od ljudi. Ali priroda se ne mijenja, njeni zakoni su uvijek isti. Ako vuku padne na pamet da te u.bije, on će to i probati. Može biti zbog instinkta, nerovaze, gladi... uglavnom boli njega k. za posljedice, divlja životinja, radi šta mu padne na pamet.