Bezobzirna vožnja u SAD-u
89

Vozač BMW-a M3 divljao ulicama New Yorka pa bježao od policije

D. B.
Nemenovani vozač BMW-a M3 snimio je svoje divljanje ulicama New Yorka, a nije se smirio ni kada je naišao na policiju, nego je učinio baš suprotno i dao se u bijeg.

Vozač je na glavi nosio GoPro kameru dok je neodgovorno vozio i driftao u snažnom automobilu na ulicama Velike Jabuke, uključujući centar i Times Square. Pri tome nije poštovao ostale učesnike saobraćaja, ograničenje brzine, crvena svjetla na semaforu pa čak ni policiju.

Iako bi njegovi snimci bili zanimljivi za gledanje da su kojim slučajem dio neke serije ili filma, treba uzeti u obzir da je riječ o izuzetno neodgovornom i opasnom ponašanju za upravljačem, koje je ugrozilo ostale učesnike u saobraćaju. To se posebno odnosi na brzu vožnju uskim ulicama, gdje je se u svakom trenutku ispred BMW-a mogao naći pješak, a ova bezobzirna vožnja završiti tragično.

Vozač BMW-a se nije zaustavio ni kada je naišao na policajce u službenom vozilu, nego im je blicao i provocirao ih, a kasnije se na raskrsnici nekoliko puta okrenuo pred njima i potom se dao u bijeg.

Iz videa se može zaključiti da je riječ o novom modelu BMW M3 Competition lakiranom u vjerovatno sivu boju, dok je unutrašnjost crvene boje, što bi trebalo pomoći policiji da ga pronađe.