Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod nas je elektorski sistem po principu jedan Bošnjak 0,6 glasova; jedan Srbin jedan glas; jedan Hrvat 3,3 glasa.
Samo jedan čovjek jedan glas. Treba nam elektronski sistem i elektronski potpis i registar stanovništva a sve to mafiji na vlasti ne odgovara. Jer nakon uvođenja reda njih nema nigdje. Političke stranke upravljaju državom ko da je 1922.
u bih u formi konstitutivnosti naroda već postoji elektorski sistem i to fiksnog karaktera, što je ekvivalentno elektorskom sistemu u kome glas pripadnika manje brojnog naroda vrijedi cca dva glasa, a najmanje brojnog naroda kao nekoliko glasova pripadnika najbrojnijeg naroda. ali neke izgleda ni to ne zadovoljava. valjda bi htjeli elektorski sistem u kom pripadnici nekoliko puta malobrojnijeg demokratski pišaju po pripadnicima brojnijeg naroda.
Ovdje ni trostruki povrsinski integral ne moze pomoci
Pa ako bi se kandidirali elektri po broju stanovnika iz naših kantona, to bi opet bilo opasno za Hrvate.
Ma Čovke aka bjeloglavi sup zna najbolje 😂
Treba po ovom sistemu glasat Jedino tako el bake dobije izbore i tako se moze trgovat glasovima i jedino po starom sistemu glasanja mogu se glasovi iz dijaspore preusmjerit nekom drugom a ne onim za koje su namijenjeni