{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojska: Zdravstveno stanje vojnika Gilada Shalita je dobro

F
18.10.2011. u 13:44
0
11
Vojska: Zdravstveno stanje vojnika Gilada Shalita je dobro
0
Vojska: Zdravstveno stanje vojnika Gilada Shalita je dobro
Foto: Reuters
Zdravstveno stanje Gilada Shalita oslobođenog u utorak nakon pet godina zatvora u pojasu Gaze "dobro je i zadovoljavajuće", kazao je vojni glasnogovornik i precizirao da je izraelski vojnik prvi put mogao razgovarati s roditeljima.
"Prema prvim rezultatima medicinskih pregleda koje smo obavili u bazi Amiktai, blizu Gaze, ocijenili smo da je zdravstveno stanje Gilada Shalita dobro i zadovoljavajuće", izjavio je vojni glasnogovornik general Yoav Mordechai.

"Gilad Shalit je prvi put razgovarao s roditeljima. On će biti prebačen u bazu Tel Nof, gdje će se susresti s premijerom Benjaminom Netanyahuom, ministrom odbrane Ehudom Barakom i šefom zapovjedništva generalom Bennyjem Gantzom, kao i sa svojim roditeljima", dodao je glasnogovornik.

Egipatska televizija je prikazala prve snimke vojnika koji je najprije doveden u Egipat nakon što ga je Hamas oslobodio.

Izraelske vlasti su obećale "diskretan doček poštujući potrebe vojnika i njegove porodice".

Gilad Shalit, automatski proglašen žrtvom posttraumatskog stresa, vratit će se kući u Mitzpe Hilu, mjesto u Gornjoj Galileji.

Shalit je kazao da je "dobrog zdravlja" u intervjuu emitiranom u utorak na egipatskoj televiziji neposredno nakon oslobađanja. "Osjećam se dobro zdravstveno", kazao je on na hebrejskom, prema prijevodu vojnikova intervjua na arapski.

Shalit je u tom intervjuu kazao da je prije sedmicu dana saznao da će biti pušten i da je Hamas s njim postupao dobro.

U zamjenu za Shalita Izrael danas oslobađa 477 zatvorenika,
među kojima 27 žena, a u drugoj fazi u roku dva mjeseca bit će pušteno još 550 ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: