Smjeli iskazi
0

Vođa egzorcista tvrdi da je đavo u samom Vatikanu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Glavni istjerivač đavola Rimokatoličke crkve otac Gabriele Amorth izjavio je da su pedofilija i seksualni skandali koji potresaju crkvu dokaz da se nečastivi ubacio u Vatikan.

"Đavo je boravi u Vatikanu i možete vidjeti posljedice, rekao je otac Amorth (85) koji je već 25 godina vođa egzorcista Svete stolice.

"On može ostati skriven ili govoriti različitim jezicima, a čak može biti i simpatičan. Ponekad me i zabavlja. No, ja sam čovjek koji je zadovoljan s onim što radi", dodao je.

Amorth ističe kako je sam papa zadovoljan onim što rade egzorcisti u Vatikanu. Utjecaj đavola, dodaje, evidentiran je kod najviše rangiranih u katoličkoj hijerarhiji i to kod svećenika koji ne vjeruju u Isusa, te biskupa koji su povezani s demonom, prenosi list Telegraph.

Italijanski svećenik je listu La Republica opisao kako je to biti opsjednut đavolom.

"Iz usta tih ljudi može izlaziti bilo šta - komadi željeza veličine prsta, ali i ružičaste latice. Egzorcisti imaju važan zadatak da ljude oslobode straha od Sotone", rekao je.

Pokušaj atentata na papu Ivana Pavla 1981. godine, te nedavno otkriveni slučajevi nasilja i pedofilije koje su počinili katolički svećenici također je djelo đavola, smatra Amorth.

On je napisao knjigu "Memoari istjerivača đavola" koja je nedavno objavljena.

Amorth je predsjednik Asocijacije egzorcista, a u Drugom svjetskom ratu se borio kao partizan. Ranije je tvrdio kako su Hitler i Staljin bili pod utjecajem sotone.

U intervjuu za Radio Vatikan on je 2006. rekao: "Naravno da đavo postoji i da može zaposjesti pojedinca, ali i grupe, kao i cijelu populaciju".

Također tvrdi kako su knjige o Harryju Potteru opasne, budući da nisu uspjele predočiti jasnu razliku između "đavolje umjetnosti", crne magije i dobronamjerne bijele magije.