Nije se suzdržala
56

Voditeljica MSNBC-a Rachel Maddow u suzama čitala vijest o djeci migranata

Klix.ba
Kada je dobila najnovije vijesti, voditeljica MSNBC-a Rachel Maddow je radila svoj posao sasvim normalno sve do trenutka kada je shvatila o čemu se zapravo radi. Tada su je savladale emocije.

Maddow je od svojih kolega u prijenosu uživo dobila vijest o tome kako administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa odvaja bebe i djecu od migranata na granice te ih šalje u centre za brigu o njima.

"Ovo je nevjerovatno, Trumpova administracija šalje bebe i drugu mladu djecu...u najmanje tri", izjavila je Maddow, ali nije mogla nastaviti.

Od kolega je zatražila da puste grafiku na ekran, ali ona nije bila spremna, tako da je voditeljica morala pokušati izdržati emocije. Na kraju je posao prepustila Lawrenceu O'Donnellu.

Poslije se Maddow izvinila jer se nije mogla suzdržati.

"Ako ništa drugo, moj posao je da govorim dok sam na TV-u.", napisala je Maddow na Twitteru, a potom dodala šta je trebala pročitati.

"Trumpova administracija šalje bebe i drugu mladu djecu u najmanje tri skloništa nakon što ih nasilno odvoji od njihovih roditelja. Advokati i medicinari koji su prosjetili skloništa su rekli da djeca plaču u prostorijama za igru", navela je između ostalog Maddow.