Ipak se nisu pokolebali
46

Vlast na Novom Zelandu koristila neobičnu taktiku protiv demonstranata

B. R.
(Screenshot: Twitter)
(Screenshot: Twitter)
Vlast se odlučila na neobičnu taktiku za suprotstavljanje onima koji u novozelandskom glavnom gradu protestuju protiv obavezne vakcinacije protiv koronavirusa.

Ispred parlamenta u Wellingtonu protestuje nekoliko stotina ljudi, ali reakcija nadležnih nije izostala. Glasnogovornik parlamenta Trevor Mallard je izjavio da je naređeno da se uključe prskalice kako bi se poplavio prostor na kojem su demonstranti napravili kamp.

Dodatni problem po demonstrante je bilo i to što je padala kiša. Na fotografijama i videosnimcima je vidljivo da je brzo nastalo blatnjavo područje.

Prema Mallardovim riječima, niko od onih koji protestuju ne protestuju legalno te da će im vjerovatno biti manje ugodno ako pokisnu i odozgo i odozdo te da će ih to primorati da odu kući.

"Neki smatraju da dodajemo vakcine u vodu, ali mislim da to tako ne funkcioniše", dodaje.

[TWITTER]1492473985220878338[/TWITTER]

No, demonstranti se nisu pokolebali. Napravili su kanale kako bi vodu preusmjerili u odvode. Shvativši da prskalice nisu učinkovite, glasnogovornik parlamenta je odlučio da se pušta glasna muzika. Uvjerava da su to odobrili građani koji žive u blizu zakonodavne institucije te je kazao da su protest "očito organizovali neonacisti".

Protesti traju već pet dana, a kako piše Russia Today, protestuje skoro 1.000 ljudi.