Zabranjeno piće
510

Vjerska policija buldožerima u Nigeriji uništila gotovo 4 miliona flaša piva

D. B.
Gotovo 4 miliona flaša piva uništeno je u Nigeriji pomoću buldožera, a ovu akciju je obavila nigerijska vjerska policija u gradu Kanu u istoimenoj državi.

Buldožerima su uništene ukupno 3.873.163 flaše piva u vrijeme kada je vjerska policija intenzivirala svoje aktivnosti na suzbijanju zabranjenog alkoholnog pića. Uništavnaje flaša su obavili pripadnici šerijatske policije pod nazivom Hisah na otvorenom prostoru u selu Tudun Kalebawa.

Buldožeri su prelazili preko flaša, a prisutni među kojima su bili zvaničnici vjerske policije su uzvikivali "Allahu Akbar".

"Kano je šerijatska država u kojoj su prodaja, konzumiranje i posjedovanje alkoholnih supstanci zabranjeni. Ovo je pokazatelj da mi pobjeđujemo u ratu protiv droge i svih opojnih sredstava", izjavio je šef Hisbaha Haruna Ibn Sina.

Nakon uništavanja flaša je alkohol zapaljen, a vatra je gorjela cijelu noć.

Šerijatska policija ima zadatak da provodi šerijat u državi koja graniči s regijama u kojim vladaju ekstremisti.

Uništeni alkohol se prikupljao mjesecima od krijumčara koji su ga pokušali prokrijumčariti s juga gdje živi kršćanska većina.

Nakon pada diktature u Kanu i drugim muslimanskim državama uveden je šerijat, a prodaja ili konzumiranje alkohola se kažnjava sa 80 udaraca bičem.

Vezani članci