Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Haj ostavi adresu pa da te malo obidjemo...pa nam reci u lice ono sto mislis o islamu i muslimanima. M.a.m.u ti k.r.s.t.a.s.k.u. ... S jedne strane imamo sukobe izmedju sunita i sija i Iranu, koji nisu zanemarljivi, pogotovo kada se uzme u obzir da sitska vecina vec godinama najbrutalnije kaznjava sunitsku manjinu koja podigne glas protiv nacina na koji sije upraznjavaju islam koji ih u nekim segmentima izvodi iz islama. Odredjeni pravci siizma su potpuno izasli van okvira islama i islamskog ucenja. s druge strane imamo jednu konstantnu Izraelsko-USA teznju da se Iran destabilizira i postane sljedeca kolonija, i shodno tome, vjesto iskoristavaju sve trzavice i Iranu kako bi ga sto vise oslabili. Dakle, sve je moguce. Nezaboravimo, najjace obavjestajne sluzbe na svijetu su od drzava koje sam gore naveo.
Homeini koji je također bio agent CIA-e samo je došao na vlast u Iranu uništiti Vladu Saha Pahlavija koristeći parolu uspostave islamske revolucije .Na ovom linku moze se procitati informacije o porijeklu njegove poprodice. http://realitymediapk.com/khomainiexposed/ Vlast u Iranu se pred svijetom pokazuju kao,neprijatelji Izraela ,a u stvarnosti progone i uklanjaju sunetlije u Iranu,Iraku,Kuvajtu,Bahreinu,Pakistanu,Libanonu i mnogim drugim zemljama i to putem akcijama agenata iranske obavjestajne sluzbe.
vidi ovog bagera, covjek zaspama svaku vijest nekim gl.upostima a niko ziv to ne procita... bo.lesnik
Fotografije na kojima iranski predsjednik drži svoje iskaznice tokom izbora ožujka 2008 god jasno pokazuje da njegova porodica lj ima židovske korijene .Prezime Sabourjians tradicionalno dolaze iz Aradana, rodnog mjesto, Ahmadinejada, a ime potječe iz \"Weaver od Sabour\", naziv za židovski Tallit šal u Perziji. Ime je čak i na popisu pridržana imena za iranske Židove sastavio Iransko Ministarstvo unutarnjih poslova.Ali Nourizadeh,iz Centra za arapske i iranske studije, je rekao: \"Ovaj vid Ahmadinejadove pozadine objašnjava mnogo o njemu. \"Svaka porodicaj koja prelazi u različite religije uzima novi identitet, osuđujući njihove stare vjere.\"
Ahmadinedžad priznao da je njegova porodica promijenila ime kad je bio mlad, ali je pritom pružio nekoliko detalja. Prema dokumentima iranska vlada i članova porodicei, njegovo originalno prezime je Sabourjian ili u prevodu\"krpom-tkalaca.\" To je ime, iako prisutan među muslimanskim Irancima , često označava manjinsku pozadinu. Unatoč službenom stajalištu, još jedan bivši prezime koje je iznio Ahmadinedžad gledateljima je Sabaghian, ili \"-kao boja. Krpom\".
Mohsen Rezaei je vrlo istaknuta figura u Iranu, bivši zapovjednik Revolucionarne garde i trenutno član Vrhovnog vijeća, on je prvi koji je spomenuo Ahmadinedžadovo židovsko porijeklo u izjavi za javnost. Sto je izazvalo zatvaranje internet stranica u Iranu, Iraku i dio Pakistana za mnoge sate dok, članak koji je napisan u farsi i na njegovoj web stranici Baztab.com je sklonjen.Izvornu istragu potaknuo je Iranskii blogger Dr. Mehdi Khazali, koji je podigao drugo pitanje predsjednikova porijekla u Iranu u lipnju za vrijeme predsjedničkih izbora. (Blog je izbrisan od strane iranske vlade, a on je čak bio uhapsen.link- http://www.ihrv.org/inf/?p=2426.) Predsjednik je zamoljen da otkrije svoje pravo ime tokom debate. Na to ga je izazvao njegov protivnik, \"Moje puno ime je Mehdi Karroubi. Koje je vaše puno ime? \"Ahmadinedžad je odgovorio, ali ne uključujući Sabourjian kao jedan od njegovih prezimena.
Mammud Ahmedinedad -Porijeklo -Mahmoud Saborjhian sin kovača, rođen je u blizini Garmsar u selu Aradanon 28. listopada 1946 god. 1950 god Ahmadinedžad i njegova porodica preselila iz Aradana u Teheran u potrazi za ekonomskim prosperitetom .Tokom ovog razdoblja Saborjhian obitelji promijenio je ime u Ahmadinedžad.O ime Sabourjhian informacija ne može se vidjeti na Wikipediji u Danski ili farsi, samo na engleskom francuskom i njemačkom jeziku.To je važno jer Saborjhian je židovsko prezime, zapravo nastavak ( jhian) koristi ne samo Muslimani nego, uglavnom i Židovi, na primjer, postoje dva( ric) židovskoj obitelji u Iranu s jhian na kraju svoje imena , oni su Badamjhian i Zorofjhian .
JAKO DOMU,MISLIM DA SE SVI MUSLIMANI SVETA POBIJU IZMEDJU SEBE,NE BI OVA LJUDSKA CIVILIZACIJA OSETILA NEKI MANJAK ILI KOCNICU.CAK STA VISE BILA BAR MALO MIRNIJA E SAD ZAMISLITE KAD OD MILIJARDU MUSLICA,NE MOZES NACI SAKU PAMETNIH I VREDNIH I NORMALNIH. ISLAM JE SODOMA I GOMORA LJUDSKOG RODA!
zavadi pa vladaj
Sa desne strane stranice je slika sejha koji je napustio siizam i vratio se ehli sunetu http://sunnairan.wordpress.com/2009/10/16/reality-of-ahmadinejad-the-sahabah-hating-jew/
Sunetska stranica u Iranu http://sunnairan.wordpress.com/ UNISTAVANJE SUNETSKIH DZAMIJA U Iranu The destruction of another mosque of Ahl as-Sunnah of Iran !video-http://sunnairan.wordpress.com/ Vjesanje sunetlija u Zahedanu (Iran). video-http://sunnairan.wordpress.com/ Ko je sejh Muhammed Abdullwehab i ko su oni koje nazivaju vehabijama http://www.sultan.org/articles/wahabism.html Mahmud Ahmedinedad ima zidovske korijene- LINK ; Reality Of Ahmadinejad – The Sahabah hating JEW! http://sunnairan.wordpress.com/2009/10/16/reality-of-ahmadinejad-the-sahabah-hating-jew/ PREPORUCUJEM DA KORISTITE GOOLE PREVODITELJ..
Koji jad i bijeda od naroda,koja netolerancija među muslimanima,među nekakvim sijama i sunijama.Vrše samo.ubilačke napade jedni drugima po džamijama i što je najgore sve u ime vjere i Boga.Ovo je neko zlo koje je došlo ko zna od kuda. Vehabi.je su na tom tragu i propagiraju sličnu ideologiju.Međumuslimanski sukobi kao takvi nisu jedinstveni u svijetu,i kršćani između sebe ratuju vijekovima ali na drugačiji način,neoboriva je činjenica da među njima nema samoubilackih napada,jeste bilo među japancima za vrijeme drugog sv.rata. Svijet se kreće u jednom katastroflnom smijeru i neka nam je svima Bog na pomoći.
Ovo je cista laz! Nisu u pitanju sunije koje se bune. U pitanju su Najtezi oblici obeljelih insana danasnjice. Vehabije.