|

Više od 50 mrtvih u sukobima zbog nezaposlenosti

Više od 50 mrtvih u sukobima zbog nezaposlenosti
0
S
SRNA
11.1.2011. u 17:06
5
komentara
0

dijeljenja
Više od 50 mrtvih  u sukobima zbog nezaposlenosti Foto: AP
U Tunisu ne jenjavaju nemiri izazvani nezadovoljstvom ljudi zbog velike nezaposlenosti i lošeg životnog standarda, a u posljednja tri dana poginulo je više od 50 ljudi.
Demonstracije i sukobi sa policijom održani su u tri tunižanska grada, dok je u Kaserinu i danas veoma napeto.

"U Kaserinu vlada haos posle nereda tokom noći, snajperske pucnjave, pljačkanja radnji", rekao je agenciji AFP član regionalnog sindikata radnika Sadok Mahmudi.

Jedan neimenovani lokalni zvaničnik potvrdio je da je u Kaserinu, gradu udaljenom 290 kilometara od prestonice, zavladao haos i da snajperisti pucaju sa krovova zgrada, dok policija puca na pogrebne povorke.

Tunižanske vlasti ne mogu da obuzdaju talas nezadovoljstva naroda, iako su sve škole i univerziteti zatvoreni, da bi se spriječilo okupljanje omladine koja učestvuje u neredima.

Predsednik Zine El Abidin Ben Ali juče je u televizijskom obraćanju naciji obećao otvaranje 300 000 novih radnih mjesta u naredne dvije godine i bolje uslove za zapošljavanje.

On je ocijenio da su za nerede odgovorni "teroristi plaćeni iz inostranstva, koji žele da nanesu štetu interesima zemlje i manipulišu mladima".

Sukobi u Tunisu počeli su 17. decembra, a situacija se pogoršala poslije 19. decembra, kada je mladić iz grada Menzel Bujazan pokušao da se ubije, u znak protesta zbog nezaposlenosti i lošeg životnog standarta.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...