Raste broj zaraženih
25

Viktor Orban: Do sada se Mađarska izborila s virusom, ali pravi test tek slijedi

A. B.
Viktor Orban (Foto: EPA-EFE)
Viktor Orban (Foto: EPA-EFE)
Broj zaraženih koronavirusom u Mađarskoj je doživio velikih porast u odnosu na prethodni period gdje je u protekla 24 sata potvrđeno 210 novozaraženih.

Reuters piše da je sada u Mađarskoj ukupno zaraženo 1.190 osoba, a od posljedica koronavirusa preminulo 77.

Premijer mađarske Viktor Orban je gostujući na radiju rekao kako je ovo najteži izazov za njegovu višedecenijsku vlast te da je primijetio kako već druge zemlje proglašavaju izlaske iz krize i vide svjetlo "na kraju tunela", a da to s Mađarskom još nije slučaj.

"Do sada smo dobro odgovorili na krizu sve ovo vrijeme, međutim, pravi test tek slijedi. Čini mi se da Mađarska dolazi do onog perioda kada će uslijediti masovne zaraze i taj ishod će biti teško spriječiti", dodao je Orban.

Orbanova vlada je u četvrtak na neodređeno vrijeme produžila blokadu Mađarske kako bi se usporilo širenje koronavirusa, tražeći od građana da poštuju ograničenja kretanja, pogotovo kada je riječ o uskršnjim praznicima.

"Petina zaposlenih u bolnicama se može zaraziti koronavirusom, a isto tako je potrebno da povećamo zalihe ventilatora i bolničkih kreveta na intenzivnoj njezi za 8.000 do vrhunca krize kojih u normalnim vremenima ima 2.000", zaključio je Orban.