Optužen bivši voditelj BBC-a
2

Velika Britanija: Još jedan skandal zbog seksualnog zlostavljanja

SRNA
Stuart Hall
Stuart Hall
Britanska policija optužila je danas bivšeg voditelja BBC-a, 83-godišnjeg Stuarta Halla za jedan slučaj silovanja i 14 slučajeva seksualnog napada, počinjenih od 1967. do 1986. godine.

Hall je 50 godina bio jedno od zaštitnih lica BBC-ja, poznat po ekscentričnim komentarima fudbalskih utakmica, a prošle godine je odlikovan Ordenom britanske imperije.

U optužnici se navodi da je Hall napao 10 devojčica uzrasta od devet do 16 godina, a da je silovao jednu 22-godišnju djevojku.

Bivši sportski komentator britanske medijske kuće uhapšen je ranije danas pošto je došao u policijsku stanicu na zakazani razgovor, a pušten je uz kauciju do 7. februara, kada treba da se pojavi u sudu, javila je agencija AFP.

Hall, otac dvoje djece, odbacio je ranije optužbe da je seksualno zlostavljao tri djevojčice dobi od devet do 16 godina, u periodu od 1974. do 1984. godine. On je odbacio i optužbe da je neprimjereno dodirivao tada 16-godišnju djevojku 1974. godine.

Policija je naglasila da optužnica protiv njega nije dio istrage o skandalu oko zlostavljanja djece, u kojem je učestvovao drugi čuveni voditelj BBC-a, sada pokojni Jimmy Savile.