Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
odbijas statistiku popisa stanovnistva i izvodis nekakve zakljucke iz onoga sta bi ti volio da vidis. to se kod nas u narodu kaze \"sta je babi milo, to joj se i snilo\". nije cudo sto je bosna u blatu, pored takvog neobrazovanja. pa ljudi, imate internet, istrazujte, rezonujte malo. nije sva istina iz mekteba izasla i onoga sta vam hodza kaze.
nauka je nastala samo jednom u povijesti covjecanstva i to u staroj grckoj. rimsko carstvo, kasnije islamsko, te krscanski svijet u i nakon humanizma i renesanse - svi su preuzimali ono sto je zapoceto u staroj grckoj i davali su svoj dorpinos. govoriti da vecina nauke postoji samo zbog arapa je siIovanje istorije. ali i ne ocekujem bolje od zadrtih vjernika.
jako ste pametni u pm ko kokosi, samo kokodacete ali doce vama do guse a onda cete opet da molite za pomoc. A najprije zapad cete da molite. kokodacite dalje, sjekira se ostri, cjepalo sprema a niste ni svjesni jos
onda malo istrazuj dublje bez uvrede ali nebi rekO da znas puno. sto se statistike tice, to istrazi sam, zapadni mediji su specializirali davno u biranju pogodne mase za statisticka istrazivanja ali to me aBsolutno ne zanima trenutno. jedino sto ti kazem posmatraj, slusaj, pa vidi sam, nema potrebe da se dopisujemo oko bilo kakve teme a pogotove ne ove.
U stvari, Arapi su preuzeli (otkrili nakon vijekova zaborava) grcku nauku, unaprijedili je, a onda je preko Sicilije i gradova u dijelu Spanije koji se zove Andaluzija proslijedili Evropi. Narocito su to radili na Dvoru tadasnjeg vladara Sicilije, normanskog kralja (ne sjecam se imena, oprosti). Znaci, da nije bilo antickih Grka, ne bi bilo ni Arapske nauke, pogotovo najvecih dostignuca Arapske nauke to jeste medicine i matematike. Ali, tada Arapi i muslimani generalno nisu bili ekstremni kao danas, to jeste bili su vjernici i veci nego sto su danas, ali su isto tako bili normalni i razumni ljudi koji su mogli prihvatti naucne cinjenice iako se nisu slagale sa vjerskim dogmama. Nesto sto danas tesko ide mnogim zatucanim ljudima.
i ja prelazim na islam,,nema druge,,ovo je previse
i za kraj; skratite sebi put i procitajte ovu stranicu od pocetka do kraja. pomoci ce vam u shvatanju raznih pojmova za koje tvrdite da znate www.time4truth.com shalom
prvo. ateisti. vecinu nauke kojom se zaklinjete postoji jer su arapi poceli istu istrazivati nakon objave Kur\'ana. ne kazem da su arapi legende, vec Allah. Tj. ako si dopustite vasem visokom intelektu da ustvari procitate tu divnu knjigu vidjet cete da precizno opisuje veliki prasak, stadij razvoja djeteta, putanju sunca i mjeseca, oblik zemlje, brzinu svjetlosti, sirenje kozmosa, itd itd. Vecina ovih pojmova nisu postojali unazad mozda najvise stotinu godina. Dakle, manje pricajte, vise citajte. Drugo, princip vjecnog zivota poslije smrti ide otprilike ovako. Ako zelite sva bogatstva ovog svijeta Bog ce vam ih pruziti; ali nemojte se previse nadati dobrome nakon ovog mizernog zivota dugog nekih 80 ak nasih godinica od po 365 dana. Znaci, ateisticka i napredna evropa..neka im napredka - a za tvoju informaciju ostatak svijeta je dobrano naplatio taj njihov napredak. A ta masa ateista sto odlazi iz katolicke crkve..pa naravno prilazi istini. Islamu. Da ste pametni i vi bi.
Papak Benedick
Kao ex-katolik prelazim u muslimansku vjeru, ne vjerujem papi nista. West mostar bice east mostar. Allah je najveci.
pa sta sad ovaj jadni covjek je odgovoran po komandnoj odgovornosti? a gdje su nedjela onih 15 prije njega? vidite koji broj covjek nosi. i ako je nesto kriv on ce sam sebi to oprostiti, nije vas problem. a ovi milioni svaba, pametni su oni, ne brinite vi. nece kod kacavende.
pogledaj statistike prvo - da ne kazes da ti ja podmecem linkove, ti sam nadji. ja inace zivim u jednoj zapadnjoj zemlji, gdje se crkve prodaju jer nema dovoljno clanstva da ih finansijski izdrzava. usput, na nasem jeziku se kaze \"aPsolutno\". na engleskom je \"absolute\".
http://www.godandscience.org/images/iqvsreligion.gif
hahaha, jarane, prodji malo svijeta pa vidi prije nego sto odvalis. vjera je najjace zastupljena u europi i u americi i sve absolutno sve je bazirano na vjeri. razlika je u tome da se oni ne prse i ne pricaju samo o tome kao negdje drugo. a razlog toga je biznis.
Njega još nisu uhapsili ?