{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojena deklaracija "Društvo za sve starosne dobi"

S
20.9.2012. u 14:37
0
2
Usvojena deklaracija "Društvo za sve starosne dobi"
0
Usvojena deklaracija "Društvo za sve starosne dobi"
Beč
Na ministarskoj konferenciji o starenju populacije, koja je održana u Beču, usvojena je deklaracija "Društvo za sve starosne dobi - promovisanje kvalitetnijeg života i aktivnog starenja".
Deklaracijom se uspostavljaju prioriteti u narednih pet godina i reafirmiše odlučnost država članica za ispunjavanje obaveza iz Međunarodnog plana aktivnosti o starenju populacije i Regionalne strategije za provođenje ovog plana.

Ministarska deklaracija podstiče duži radni vijek i održavanje radne sposobnosti, promoviše učešće, nediskriminaciju i socijalnu inkluziju starijih osoba, promoviše i štiti dostojanstvo, zdravlje i nezavisnost u poznoj dobi, te održavanje i jačanje međugeneracijske solidarnosti.

U radu dvodnevne ministarske konferencije o starenju populacije učestvovali su ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, a u ime Parlamentarne grupe za populaciju i razvoj Parlamentarne skupštine BiH Emir Kabil, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Organizatori konferencije su Ekonomska komisija Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE) i Ministarstvo rada, socijalne politike i zaštite potrošača Austrije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: