Zbog pada aviona 2000. godine
0
Uslovna kazna za šefa programa "Concorde"?
Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Avion su srusili obavjestajci, kako bi se pokopala konkurencija Boeingu i utabao put za Airbus. Vecina top inzinjera koji su radili na Concordeu danas rade u Airbusu. Concorde je inace jedini putnicki avion koji je bio 30 godina u prometu bez ijednog pada.
kad se srusu komercijalni avion pun prosjecnih gradjana onda je to avionska nesreca. A kad se srusi Concord pun bogatuna koji jedini mogu priustiti luksuznu Concordovu kartu onda je to ubistvo.
hoće li za nesreću osuditi osoblje aerodroma koji su zaduženi za njegovo održavanje koji nisu sklonili metalni dio koji je otpao sa američkog aviona