Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
JEDI G O V N A SUPCINO TROPRSTA !!!!!!!!!
mislim da bi i ortodoksi balkanski trebali da zale (i) za svojom pretkinjom, s obzirom da srbskom krvi tece mnogo turske nakon vise od 5 stoljeca zivljenja pod osmanskom vlascu.
ZNAK TRI PRSTA NIJE SRPSKI ZNAK! U pravoj poplavi nedvojbenih dokaza o tome koliko i na koje sve nacine Srbi krajnje bestidno,ali ponosno (LOL) prisvajaju tudje i proglasavaju za svoje,ne treba izostaviti ni znak tri prsta,koji nije originalni znak Srba. Na Balkanu su stvorili jedan vrlo uvjerljiv dojam da je to njihov originalni i uz to \"ultra.nacionalni znak\",kada su ga masovno poceli koristiti pocetkom 90-tih godina dvadesetog stoljeca po ce.tnickim mitinzima,dakle pokusali su prisvojiti taj znak kao nesto distinktno njihovo,no sve je ostalo tek na pokusaju. Taj znak su masovno koristili njemacki i drugi nacisti tokom II svjetskog rata, prilikom vojne i drzavne prisege.
SAJKACA NIJE IZVORNO SRPSKA KAPA! Istorija šajkače se proteže u sredinu 19. veka. Austrougarska vojska, kao i druge evropske vojske, shvatila je da šarene, nakinđurene uniforme nisu praktične za poljske uslove, loše se uklapaju u okolinu i blato ih brzo učini pohabanim. Pored toga, neprijatelj ih lako uoči na daljini. Zato je u austrougarskoj armiji dizajnirana nova uniforma i odmah sašivena u količini od 100.000 kompleta. Kapa je bila šajkača. Nova uniforma se nije dopala vladaru Francu Ferdinandu te je urađeno novo rešenje a postojeće već sašivene unifrome je kupila Srbija u četvrt cene.
Hajde fakat nemojte da se sad ovo pretvoti u jos jedno prepucavanje, rekli smo sto smo imali pametnom je dosta. Jedni neka prouce fatihuza umrlu jedni neka pale svijece i to je to. O mrtvima sve najbolje. Dakle ZATVARM TEMU. KO PISNE GOVNO STISNE TTI CETRI SAD!!!
Na osnovu genetskih analiza objavljenih od Stanford Univerziteta 2004 su stanovnici BiH (Bosnian-BiH stanovništvo), sa ukupnom procentualnom sumom Haplogrupe I (Hg I) od 42%, na vrhu tabele Evropskog stanovništva. Zatim slijede, Švedska (40,5%), Norveška (40,3%), Danska (38,7%), Slovenija (38,2), Hrvatska (38,1), Njemačka (37,5%) itd.. Dio Haplogrupe I (Hg I) čini Haplotip I1b* koji je također, čak i svjetski gledano, najzastupljeniji u Bosni i Hercegovini sa 58%. (Bosna - 52,2, Hercegovina 63,83%). Na osnovu mutacije gena I1b*, koji ima najveću raznolikost na tlu srednjovjekovne Bosne, u trokutu Sarajevo - Maglaj - Tuzla, je starost tog istog gena procijenjena na +/- 11.000 godina. Time je dokazana autohtonost BiH naroda tj. da oni nastanjuju teritoriju današnje BiH već +/- 11.000 godina Zakljucak: Bosnjaci (Bosanci) su najstariji evropski narod!
SADA CE U BEOGRADSKOM PASALUKU PROGLASITI TRODNEVNU ZALOST, SPUSTITI ZASTAVE NA POLA KOPLJA I SLUZITI PARASTOS U RAVANICI, HILANDARU ZA DUSU SULTANIJE AH VUCE IH TA ANADOLSKA KRV PDJEDOVA XD NIJE LI ONO KCERKA KNEZA LAZARA BILA SULTANIJA OLIVERA XD IH JESTE JE BAJAZID TASLACIO
sad će opančarsko-guslarska vlahadija navaliti sa komentarima...slabi ste ako ne dosegente bar 200 komentara... :)))
Sve do kraja 19-tog stoljeca Bosanski katolici i pravoslavci nisu se nazivali nit tzv.\"Hrvatima\" nit tzv.\"Srbima\",nego Bošnjacima,a tzv.\"srpsko-hrvatski&qu ot; politicki faktor nije imao nikakvog znacajnog utjecaja na zbivanja u Bosni u njenoj cijeloj dotadašnjoj historiji. Bosanski franjevci su kroz cijeli Srednji Vijek širili katolicizam medu Bošnjacima bogumilske vjere,ali ne i tzv.\"hrvatstvo\",dok \"pravoslavaca\" prakticno nije ni bilo u Bosni sve do ulaska Bosne u sastav Otomanskog Carstva. Medutim,krajem 19-tog stoljeca to stanje se mijenja i Bosanski katolici i pravoslavci preko noci postaju tzv. \"Hrvati\" i tzv. \"Srbi\".Od tada je Bosanski narod podijeljen i od tada pocinju i svi sukobi unutar Bosne i njenog naroda,što se NIKADA prije u cijeloj historiji Bosne nije dogadalo nego su se Bošnjaci svih vjeroispovjesti borili za Bosnu,a ne protiv nje.
Sta su Srbi uzeli ili prisvojili od drugih naroda: 1. jezik od Bosanaca 2. pismo ćirilicu od grkomakedonaca, Cirilo, Metodije itd 3. himnu \"Boze pravde\" iz pozorisne predstave Davorina Jenka 4. teritoriju vecim dijelom od Albanaca, Bugara i Madjara 5. zastavu od Rusa a dvoglavog orla od Bizanta 6. tzv. srpska ratnicka pjesma \"Mars na Drinu\" je ustvari plagijat bosanske pjesme \"Sehidski rastnak\" 7. tzv. srpska pjesma \"Tamo daleko\" je plagijat stare turske pjesme jos iz stare Turske 8. gusle od Ilira s Dinarida 9. narodnu nosnju od Rumuna i Turaka 10. kuhinju vecim dijelom od Turaka 11. vjeru od Bizanta 12. tri prsta od nacista 13. sajkacu od Austrougara 14. srpske turbo-folk poskocice i dan danas plagiraju od Grka i Turaka itd itd itd mali je ovo prostor da bi se pobrojalo sve, uglavno mozete sve dokaze o tome naci na netu, prvenstveno wikipedia.org Ima li taj narod ista svoje vlastito a da nije uzeo od drugih??????
Moj dleki potomak Vahidedin nije imao drgo ime Mehmed iV nego Mehmed VI al nema veze . Nije tačno da je ovo zadnji izdanak Osmanske loze. Živ je još Otman Mehdi ! Vratiće se Valter j....mat ... znate vi dobro na koga se ovo odnosi
Kakva je ovo mrznja prema siitima? Jesil ti normalan? All.ahu ti nas sacuvaj...
Normalno, imate možda nešto protiv?
Bosnjacima dan zalosti, umrla im Sultanija, Bog da prosti, dusu njenu, dinastiju Osmanlija , place cjela Poturkija, placem i ja, Sultanija Mehmed loze, sta se moze, vec padajmo na serdzade, il na koze, da se Niski rahmet dade.
u 24% dan zalosti