Clinton, Lavrov i Brahimi
0

"Uložili smo mnogo napora da bismo zaustavili prolivanje krvi u Siriji"

SRNA
Američka državna sekretarka Hillary Clinton sastala se danas u Dublinu sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovim i međunarodnim izaslanikom za Siriju Lahdarom Brahimijem.

Brahimi je rekao novinarima da na ovom sastanku nije donesena nikakva senzacionalna odluka, ali da su se saglasili da je situacija u Siriji loša.

On je rekao nakon sastanka da su sagovornici potvrdili da je neophodno da nastave zajedno da rade da bi pronašli način da problemi budu stavljeni pod kontrolu i riješeni.

"Uložili smo mnogo napora i zajedničkog rada da bismo zaustavili prolivanje krvi u Siriji i doveli do političke tranzicije", izjavila je Klintonova novinarima, prije početka sastanka.

Clinton i Lavrov, koji su se jutros sastali na marginama sastanka šefova diplomatija država članica Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju, razgovarali su o ulozi međunarodnog posrednika za Siriju i ocijenili da je potrebno podržati njegovu misiju.

Dvoje zvaničnika su istakli neophodnost da se pošalje jasna poruka da Sirija ne treba da pređe crvenu liniju i da je potpuno neprihvatljiva upotreba hemijskog oružja.