Unuka diktatora tvrdi
0

"Ukrali su Mussolinijev mozak i stavili na eBay"

FENA
Unuka italijanskog fašističkog diktatora Benita Mussolinija izjavila je da su dijelovi mozga i krv njenog pokojnog djeda ukradeni radi prodaje na internetu, prenosi u petak BBC.

Alessandra Mussolini, bivša igračica, sada članica parlamenta, rekla je da je odmah obavjestila policiju o svom otkriću. Na listi na aukcijskom websiteu "eBay" vidjele su se slike drvene ambalaže i ampule krvi. Website, koji ne dozvoljava prodaju ljudskog tkiva, saopćio je da je aukcija uklonjena u roku od nekoliko sati. Početna cijena bila je 15.000 eura.

  • Ovo je veoma ozbiljno, ovo su stvari od kojih se moramo čuvati, rekla je unuka Mussolinija, koja je bila na seminaru o kriminalu na internetu kad je otkrivena lista.

Ona je rekla da su ostaci njenog djeda ukradeni iz milanske bolnice.

Nakon što je Benito Mussolini ubijen, 1945. godine, njegovo tijelo je izloženo na milanskom trgu, nakon čega je prebačeno u bolnicu radi autopsije.

Ljekari bolnice, međutim, poriču da su ostaci bivšeg italijanskog lidera ostali sačuvani, navodeći da su uništeni u narednih nekoliko godina poslije ubistva Mussolinija.