Komentari (132)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ukrajinci ponavljaju sve greške Alije Izetbegovića. Slijepo slušaju zapad kome je u interesu samo da vidi krv i na taj način oslabi Ukrajinu i Rusiju. Putin ide iste greške koje je pravio Slobodan Milošević. Izgleda da su negdje iz prašnjave arhive određene službe našle scenario "Raspad Jugoslavije", pa su ga odlučili primjeniti još jednom.
....mozda,ali mislim da paralele izmedju putina i milosevica nisu moguce......ipak je ovaj kgb-ovac mnogo jaci i mislim da zna u sta se upusta
Eto ukrainci jebboo vas klicko zapadna marioneta sada ostadoste bez najljepseg djela zemlje a znate onu (ma gdje ces na rusiju)i mani te se zapadnih ohrabrenja jer oni nigdje nisu donjeli dobro samo pogledajte bliski istok gdje god su davali podrsku i nema zemlje zato podvucite rep medju noge jer bi mogli ostati bez jos kojeg sjevernog parceta zemlje....
Ukrajina je do smjene vlade fakticki bila vazalska zemlja spram Rusije. Pro-RUski predsjednik je bio u dilu sa Rusijom I otvorio je sirom vrata Rusiji I oligarskom kapitalu. Ukrajina je trebalo tiho da padne. Ovako, cak I ako privremeno izgube Krim, Ukrajinci su napravili dobar posao.
Rusi će izgubiti rat za Krim, kad, tad. Samo u odbrambenom ratu su dobijali ratove, protiv Križara, Napoleona, Švaba, ali ovo ovdje, kao i u Afganistanu, je bahati pljačkaški pohod...
LoL pa oni idu na svoj teritorij gdje žive rusi. Neće im na krimu niko pružati otpor.
Znam, "tamo gdje ima Njemaca je Njemačka", prvo Sudetska oblast, pa Austrija, pa Poljska...zvuči poznato ;-) Neće im pružati jer su domaći volksrussians sve lokalne institucija okupirali, blokirali domaće snage reda i mira, izvršili invaziju i napravili lokalne milicije, poput SA, SD i SS...tamo negdje nekad ;-)
Staljin je ubio vise od million (1 000 000) Ukrajinaca, jednostavno ih je izgladnio. Taj cin je u Ukrajini proglasen genocidom. Kazu da je bilo slucajeva kanibalizma I borbe na zivot I smrt za poslednje ostatke hrane. Sada zamislite u takvoj zemlji na vlast dolazi pro-Ruska vlada, minira pregovore s EU, otvara vrata Ruskom oligarskom kapitalu, pretvara drzavu u vazalski odnos s pram Rusije. Mislim da Ukrajinci nisu imali izbora (zadnji su bili namjesteni), Ukrajina je trebalo da tiho padne u zagrljaj Rusije a da samo za svijet ostane kao neovisna zemlja (sto reakcija Rusa s Krima u Rusije pokazuje). Krim je mali i privremeni gubitak, mislim da su Ukrajinci odradili dobar posao.
Rusija se od svog postanka samo sirila i zbog brojnosti naroda se njeguje slika snage/imperije. Poslije revolucije 1917 desetine drzava je pripojeno ,a isto se desilo poslije II sv.rata. jedino kad se smanjila je 90-ih godina ,a to je protiv njihove slike o velikoj rusiji. Kako su prosle zemlje koje su bile u sssr-u i varsavskom paktu je dobro poznato-nazadovanje u svakom pogledu. ( juga je bila zapad za njih ) izgleda da je putin pao u zamku " velikog" vodje i ne bi bilo cudo ( a vec se radi na tome) da se i drugi dijelovi ukrajine "referendumom" izjasne za pripajanje. Ukrajinska vlada jedva da moze nesto uraditi ali dugorocno je rusija gubitnik u tom slucaju. svijet vise nije kao prije i ekonomija moze unistiti bilo koju zemlju . sve zavisi dokle ce putin ici? krim se moze progutati ali vise od toga bi bila strasna greska.
Nista dok svabo ne udari na Rusiju. Da hoce Merkel udarit na Rusiju da ih smiri malo. Sad im ne bi zima pomogla, pala bi Moskva za 17 dana.
Rusija ce preveliku cijenu da plati radi snova o SSSR-u I nekoj novoj "Snaznoj Rusiji". Putin je politicar hladnog rata, on ne shvata da ne mora da osvaja teritorije da bi Rusija bila jaka (kao sto to ne rade ni druge najmocnije zemlje). Risija dolazi u negativan kontekst medunarodne politike I posmatra se kao pro-diktatorska zemlja (sto ona u sustini I jeste).
e jadna vam majka svima tamo,izabrali ste najgluplju opciju ili cak i niste.servirano vam na tanjuru ko i nama 92 ge
Tako je i Turska poslala vojsku na Cipar, osvojila sjeverni dio, protjerala sve Grke i proglasila nezavisnu državu sjeverni Cipar koju samo oni priznaju i nitko drugi.
hahaha koja vojska ima 5 cetnika ravnogoraca da ih syebu
eto ti ces mi zube izbiti hahaha
ja se zezam dok radim a ti? bolesnice bolesni
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Upravo smo usli u treci svjetski rat!!!!
Ma ja sam neutralan al daj boze da ovo na dobri Izadze.
Pa da "U necije ce "dobro" izaci,"al mene samo pare zanimaju pa za sad sam neutralan!
Na izborima u Srbiji "Ruska stranka-Slobodan Nikolić" je osvojila 0,2% glasova.... Kada vidim koliko ljudi u BiH vole Ruse, ovdje bi razvalili na izborima :)
Ma hajte vise porokajte se da ubijem dosadu... kolko se kanite, do sad ste se mogli i pomiriti.
da stavim smajlij da nebi pojedinci pogresno shvatili :)
fakat, ovo nije dobro...
Pa ni Srbija nije priznala otcijepljenje Kosova, ali NATO ipak dođe, bombardova, postavi baze, otcijepi Kosovo.. i još kažu da su došli da šire demokratiju.. a Pravoslavne crkve na Kosovu starije od otkrića Amerike i to solidno.. dakle sila i pravda nemaju veze jedno s drugim.. zato Ukrajinci dragi, učite iz tuđih lekcija, pustite se oružja... Od svih tekućina, krv se najteže i najduže pere..
Analogija izmedju Srbije i Kosova sa jedne i Ukrajine i Krima sa druge strane je nigdje veze... Ukrajina nije pokrenula etnicko ciscenje Rusa sa Krima, niti je i jednom Rusu na Krimu falila dlaka sa glave pa da Rusija ima razlog za intervenciju...
@lik E sa tim bi se slozio. Situacija u Gruziji bi se do odredjene mjere mogla porediti sa Kosovaom i tu bih licno podrzao Rusku stranu, ali ovo u Ukrajini je klasicna i nicim isprovocirana agresija i okupacija teritorije jedne nezavisne drzave.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)