|

Ukrajina: Čuveni švicarski hirurg liječit će silovanu djevojku

Ukrajina: Čuveni švicarski hirurg liječit će silovanu djevojku
0
S
SRNA
20.3.2012. u 12:06
15
komentara
0

dijeljenja
Ukrajina: Čuveni švicarski hirurg liječit će silovanu djevojku
Poznati švicarski hirurg Jan Schmidt operisat će Oksanu Makar, 19-godišnju Ukrajinku, koju su trojica mladića silovala, bacila u jarak i zapalila, javljaju mediji.
Doktor Schmidt, koji je doputovao u Donjeck, gdje se u Centru za opekotine nalazi Oksana Makar, pregledao je djevojku zajedno s najvećim ukrajinskim stručnjakom za opekotine Emilom Fistalom.

Poslije jučerašnjeg pogoršanja, kada su joj otkazala pluća, zdravstveno stanje Makarove je danas bolje. Poslije pregleda, švicarski stručnjak je izjavio da su šanse da će preživjeti mnogo veće nego ranije, odnosno da su sa 10 posto skočile na 70 posto.

Operacija je zakazana za danas.

Makarova je pretrpjela opekotine četvrtog stepena na više od 50 posto površine tijela, zbog čega su ljekari morali da joj amputiraju ruku.

Mediji su juče objavili da su joj stopala, koja su takođe u veoma lošem stanju, amputirana, ali pojedinski ukrajinski listovi danas su prenijeli informaciju da su ipak spašena zahvaljujući velikim naporima ljekara.

U međuvremenu, djevojka je došla svijesti i može da govori a njena majka Tatjana Surovickaja, snimila je Oksanu koja je poručila da je živa i da će živjeti, i taj snimak postavila na internet.

Dvojica optuženih, sin predsjednika regionalne uprave Maksim Prisjažnjuk (23) i sin regionalnog javnog tužioca Artjom Pogosijan (21), 9. marta su pozvali Makarovu u stan zajedničkog prijatelja Krasnošeka.

Tu su je, kako optužba tvrdi, silovali, pokušali da je zadave, a zatim je zamotali u čaršaf, bacili u jarak na gradilištu i zapalili.

Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...