{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšeno više od 130 aktivista u Londonu

S
28.7.2012. u 15:34
0
0
Uhapšeno više od 130 aktivista u Londonu
0
Uhapšeno više od 130 aktivista u Londonu
Britanska policija, koja je tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu štitila olimpijski park saopštila je da je uhapšeno više od 130 aktivista koji su pun sat vremena pokušavali da prođu kroz bezbjednosni kordon.
U saopštenju se navodi da je policija upoznata sa planiranim protestom biciklista ali je naređeno da demonstranti ostanu južno od rijeke Temze kako bi ih spriječili da blokiraju pristup ljudima koji su kupili karte za prusustvovanje ceremoniji otvaranja igara.

Pokret "Okupirajmo London", koji je dio globalnog pokreta protiv finansijskih institucija i kapitalističke politike, saopštio je da se među uhapšenima nalazi i određeni broj njihovih članova.

U saopštenju ovog pokreta ističe se da je policija nekoliko časova držala blokirane više od stotinu biciklista na raskrsnici nedaleko od stadijuma na početku ceremonije otvaranja igara.

U saopštenju londonske policije navedeno je da je između 400 i 500 biciklista neprestano pokušavalo da pređe mostove sjeverno od mjesta na kojem je održana ceremonija otvaranja igara i da je nekolicina uspjela u namjeri razbijajući se u manje grupice. Hapšenja su izvršena nakon što su biciklisti ignorisali verbalna upozorenja da napuste spornu oblast.

"Ljudi imaju pravo na protest. To je veoma važan vid demokratije. Ali ono na šta nemaju pravo je da održavaju protest i time sprečavaju druge da ispune svoje pravo i kreću i čine nešto po sopstvenoj volji a to su sportisti, koji godinama treniraju da bi dobili životnu šansu učešća na igrama, milioni kupaca karata da bi vidjeli najveći sprotski događaj i svako drugi u Londonu ko želi da se slobodno kreće", zaključuje londonska policija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: