Optužbe za korupciju
0
Uhapšeni sinovi Hosnija Mubaraka
Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Jemenu je krajem januara izbila pobuna protiv režima predsednika Saleha, a u dosadašnjim sukobima snaga reda i protestanata poginulo je više od 100 ljudi.U tom napadu su poginuli jedan oficir i četiri policajca, dok su dva vojnika ranjena, rekli su vojni izvori. Sve veći broj ljudi koji se pridružuju pobunj. generalu.Perema jednoj domaćoj organizaciji za ljudska prava, od izbijanja protesta 11. februara je poginulo 97 protestanata. Od toga su 49 u. bili snajperisti s krovova u glavnom gradu Sani, a 48 je motkama, noževima i pištoljima u. bila policija u lučkom gradu A. denu. Jemen-Stranica na fejzbuku-http://www.facebook.com/YEMENnewsFromAden Žene pljunula u lice (tiraninu) Basharu al-Assadu Women spat on the face of Bashar al-Assad after his speech - the evidence http://www.youtube.com/watch?v=kdscq4zBdXU&feature=related
Sedam u. bijenih u novim sukobima u Jemenu-13. 04. 2011. - Pet policajaca je poginulo tokom sukoba na severu Jemena između policije i pripadnika jedne vojne jedinice koja je prešla na stranu protivnika režima, dok je na jugu zemlje, u A. denu, policija u. bila dvoje protestanata. U A. mranu, 170 kilometara udaljenom od S. ane, policija je tokom noći pucala iz automatskog i protivtenkovskog naoružanja na jedan vojni punkt, saznaje se iz vojnih izvora. Taj punkt je u rukama pripadnika prve oklopne divizije čiji je komandant A. li M. ohsen a. l-A.hmar 21. marta najavio da se priključuje pobunjenicima koji se bore protiv režima predsednika S. aleha.
Video-http://www.youtube.com/watch?v=VxUNpSwolJ4&feature=player_embedded