Svijet
1

Uhapšena u San Diegu nakon 37 godina bjekstva

Klix.ba
Žena koja je pobjegla iz Midwestern zatvora u SAD-u, pronađena je nakon 37 godina na području Balboa Parka u San Diegu gdje je živjela, objavile su vlasti.

Policija San Diega uhapsila je šezdesetogodišnju Judy Lynn Hayman u njenom stanu u Prvoj aveniji, rekao je glasnogovornik policije Kevin Mayer.

Hayman je tvrdila da je neko drugi i pokazala dokumente koji su potvrđivali njen alibi, ali nakon određenog vremena tokom ispitivanja priznala je pravi identitet. U trenutku kada je policija došla, u stanu je bio i njen 32-godišnji sin koji je bio vidno iznenađen otkrićem o svojoj majci.

Hayman je bila zatvorena u Las Colinas ženskom zatvoru u Santeeu bez mogućnosti kaucije. Proglašena je krivom u junu 1976. godine i osuđena na kaznu od 16 mjeseci do dvije godine zatvora. Deset mjeseci kasnije pobjegla je iz ženskog popravnog centra. Smatrala se bjeguncem 37 godina. Koristila je različita imena poput Judy Kayman i Brenda Bushmer.

To je bio drugi slučaj u šest godina da su žene koje su pobjegle iz Michigana pronađene u San Diegu.

Susan LeFevre (53) uhapšena je u svom domu u aprilu 2008. godine, 32 godine nakon što je iz popravnog centra nestala uz pomoć svog djeda. U tom periodu odslužila je 12 mjeseci a bila je osuđena na kaznu zatvora od 10 do 20 godina zbog prodavanja heroina policajcu na tajnom zadatku u svojoj 19. godini. LeFevre se tokom bijega vjenčala i rodila troje djece.