|

Uhapšen Milosav Maletić, ubica trogodišnjeg dječaka

Uhapšen Milosav Maletić, ubica trogodišnjeg dječaka
0
F
FENA
11.1.2011. u 19:16
9
komentara
0

dijeljenja
Uhapšen Milosav Maletić, ubica trogodišnjeg dječaka
Srbin Milosav Maletić (25), za kojim je austrijska policija raspisala međunarodnu potjernicu jer ga sumnjiči da je u Bregenzu do smrti zlostavljao trogodišnjeg sina svoje djevojke, uhapšen je u utorak u Švicarskoj.
Glavni inspektor Kriminalističke službe austrijske pokrajine Forarlberg Norbert Schwendinger je potvrdio da je Maletić uhapšen u švicarskom kantonu Apenzel-Auserhoden, tokom kontrole vozila i da nije pružao otpor policiji.

U međuvremenu je državno tužilaštvo u Feldkirchu pokrenulo istragu i protiv majke žrtve.

"Na osnovu rezultata istrage, postoji sumnja da majka nije ispunila svoju obavezu brige o djetetu", rekao je portparol tužilaštva Heinz Rush.

Treba da se razjasni da li je žena postupala suprotno djelu krivičnog zakona koji se tiče zlostavljanja maloljetnika, ili osoba koje nisu u mogućnosti da se brane, a na osnovu koga se utvrđuje krivica osobe koja ne ispunjava svoju obavezu brige o djetetu ili dozvoljava radnje koje mogu da ugroze dječije zdravlje ili tjelesni i psihički razvoj.

Austrijska policija raspisala je međunarodnu potjernicu za Maletićem, koji je osumnjičen da je u subotu u Bregenzu do smrti zlostavljao trogodišnjeg sina svoje djevojke.

Maletić, koji je bez zaposlenja, trebalo je u subotu da pripazi na mališana i njegovog šestogodišnjeg brata, nakon što je poslijepodne njihovu majku Aleksandru N. (26), koja radi u ugostiteljstvu i s kojom je u vezi pola godine, odvezao na posao, prenijeli su austrijski mediji.

Uveče oko 19.20 sati hitna pomoć i policija dobili su poziv prema kojem se u stanu u Bregenzu nalazi dijete koje ne daje znake života. Policija pretpostavlja da je poziv uputio upravo Maletić.

Ekipa Hitne pomoći je, čim je došla u stan, pokušala s reanimacijom trogodišnjeg dječaka, ali bez uspjeha.

Konstatovano je da je dijete na licu mjesta podleglo povredama koje je zadobilo, navela je štampa, koja tvrdi da je Maletić bio u stanu kada je hitna pomoć stigla, ali je pobjegao prije dolaska policije.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica, jer se pretpostavljalo da je pobjegao u Švicarsku.

Policija je i ranije znala za Maletića zbog više krivičnih djela nanošenja tjelesnih povreda, otpora državnoj vlasti i opasnih prijetnji.

Po prvim rezultatima istrage, preminuli mališan je bio teško pretučen i podlegao je povredama koje je zadobio vjerovatno od drške metle s kojom ga je tukao Maletić.

Šestogodišnji brat žrtve imao je stare povrede na tijelu, zbog čega policija pretpostavlja da su djeca često zlostavljanja, a vjeruje se i da je majka djece bila žrtva nasilja čovjeka s kojim je živjela.

Obdukcijom je utvrđeno da je mališan preminuo od povreda koje su mu nanijete prebijanjem.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...