Strah od zatvora u Abu Dhabiju
0

Učiteljica se ubila jer joj je bivši stavio nage fotke na FB

Sarajevo-x.com
Učiteljica koja se ubila tako što je popila otrov živjela je u strahu, jer je bivši momak postavio njene neprikladne slike na internet, tvrdnje su njene majke.

Emma Jones (24) radila je u internacionalnoj školi u Abu Dhabiju i bila je prestrašena da bi zbog slika mogla završiti u zatvoru. Preminula učiteljica pakovala je svoje stvari i pripremala se za povratak u Britaniju, ali je popila tekućinu za čišćenje korozije, a njeno tijelo je pronašla cimerka, potvrdila je istraga.

Njena majka Lousie Rowlands rekla je da je Emma bila rastrešena nakon što je bivši momak Jamie Brayley postavio njene fotografije na Facebook.

"Stavio je memorijski stick u kompjuter i kopirao neke Emmine fotografije koje je stavio na Facebook, pa ja jedan uposlenik škole optužio za prostituciju", rekla je Lousie.

Jonesova je diplomirala na Univerzitetu Greenwich u Londonu, a od 2008. godine radila je u International School of Choueifat gdje je predavala osmogodišnjacima.

Istražitelji su saznali da je izvjesni George iz IT sektora vidio i fotografije zbog čega se Jonesova bojala da bi je mogao prijaviti vlastima.

"Emma i George se nisu slagali. Morala je otići odatle", rekla je njena majka.

Jonesova je rekla svojoj majci i prijateljima da se plaši da bi je stroge vlasti u Abu Dhabiju mogle poslati u zatvor.

Njeno tijelo pronašla je Mona Moshki, cimerka iz Irana. Njen pasoš bio je u džepu pantalona, a odjeća spremna za pakovanje na krevetu.

Bivši momak je tvrdnje Emmine majke opisao kao "potpunu fantaziju", prenosi Daily Mail.

Brayley je priznao da je koristio kompjuter bivše djevojke, ali da nikada nije preuzeo njene privatne fotografije.

Istražitelj Thomas Atherton vjeruje da Brayley nije krivac za tragediju. On je rekao da nije siguran da se Jonesova htjela ubiti, te da je možda slučajno popila otrov misleći da je voda.

"Emma je izrazila zabrinutost da bi mogla biti uhapšena i zatvorena i smatrala je da je najbolje da napusti Abu Dhabi i da se vrati u Britaniju. Spremala je stvari i imala pasoš u džepu. To ne rade osobe koje se žele ubiti", rekao je Atherton.