Manchester
0

Učenica se objesila jer su je zadirkivali zbog ljepote

Sarajevo-x.com
Poppy Bracey
Poppy Bracey
Trinaestogodišnja djevojčica objesila se svojom školskom kravatom nakon što je bombardirana zadirkivanjima jer je bila lijepa. Poppy Bracey pronađena je u svojoj spavaćoj sobi u domu u Manchesteru, nakon što se vratila iz škole.

Odvedena je u bolnicu, ali ljekari joj, nažalost, nisu mogli pomoći, piše Daily Mail.

Poppy su, kako se navodi, neke njene školske kolege stalno maltretirale porukama na internetu i mobitelom, a jedan od zlostavljača joj je poručio da bi se trebala pridružiti agenciji za ružne modele.

Poppy je postala tako očajna da je čak bila uzela nož kako bi se ubila, ali su joj nož pronašli i oduzeli učitelji te je poslali kući.

Pronađena je obješena o svoju školsku kravatu prošle sedmice.

Jedna od bivših učenica škole je i pjevačica Katie White koja je rekla: "Ova sirota djevojčica je zlostavljana u srednjoj školi Lowton i žalosno je da je završila tako što se objesila".

Hannah Manley je napisala: "Tako je tužno vidjeti da je njenu smrt prouzrokovala grupa neiživljenih i patetičnih ljudi, koji su je maltretirali kako bi se oni osjećali bolje. Tako si lijepa i nadam se da ćeš biti puno sretnija u raju, Poppy".

Majka djevojčice Aileen Kelly (42) je izjavila: "Iako je bila u domu za nezbrinutu djecu, posjećivala sam je triput dnevno. Bila je pametna djevojčica i imala je dobre ocjene, ali je u zadnjih šest mjeseci sve počelo ići nizbrdo", piše britanski list Express.

"Njeni prijatelji nisu znali da je u domu. Ipak, jednom od njih se povjerila i rekla mu sve", priča Aileen.

Poppy je imala brojne uznemirujuće pozive mobitelom, pa je njena majka razmišljala da je premjesti u drugu školu.

"Vidjela sam je nekoliko sati prije tragedije i činila mi se sasvim u redu. Moja kćerka je bila lijepa i umiljata i svima će nam jako nedostajati", dodala je Aileen.

Glasnogovornik policije je rekao da još nema sumnjivih okolnosti u vezi s njenom smrću, a detalji su odneseni istražnom sudiji, koji će raditi na slučaju.