|

Učitelj iz južnog Velsa odstranjen iz aviona i zabranjen mu ulazak u SAD

Učitelj iz južnog Velsa odstranjen iz aviona i zabranjen mu ulazak u SAD
2
Klix.ba
21.2.2017. u 07:49
60
komentara
2

dijeljenja
Učitelj iz južnog Velsa odstranjen iz aviona i zabranjen mu ulazak u SAD Juhel Miah
Juhel Miah (25) iz južnog dijela Velsa je odstranjen iz aviona u Rejkjaviku uprkos suspenziji odluke predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o zabrani putovanja u tu zemlju, prenosi Guardian.
Britanski muslimanski učitelji putovao je u New York prošle sedmice kao član školskog odbora iz južnog dijela Velsa kada mu je odbijen ulazak u SAD.

Juhel Miah, grupa djece i drugi nastavnici su odstranjeni iz aviona u Rejkjaviku. Podsjećamo da je 10. februara američki žalbeni sud potvrdio odluku da se obustavi naredba Donalda Trumpa o privremenoj zabrani ulaska u zemlju osobama iz sedam većinom muslimanskih zemalja.

Let avionom je nastavljen kao što je planirano, ali učenici i kolege iz škole Llangatwg iz južnog Velsa su ostali šokirani i potreseni, jer je njihov učitelj matematike imao važeću dokumentaciju i vizu, a iz aviona ga je odstranilo sigurnosno osoblje.

Miah je rekao kako ima osjećaj da je učinio neko loše djelo kao kriminalac i bio je mnogo zabrinut zbog onoga što mu se dogodilo.

Za Wales Online je izjavio da mu je neposredno prije leta prišao jedan službenik koji mu je rekao da se ne može ukrcati u avion.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...