Svijet
17

Ubio četvero ljudi, sudija ga oslobodio, jer ga bogati roditelji nisu lijepo odgojili

Klix.ba
Tinejdžer koji je ubio četiri osobe u Teksasu dok je vozio u pijanom stanju oslobođen je kazne zatvora, a sudija je to obrazložio na potpuno bizaran način. Rekao je kako tinejdžera njegovi bogati roditelji nikada nisu učili o mogućim posljedicama njegovih postupaka.

The Star-Telegram izvještava kako su porodice poginulih u saobraćajnoj nesreći koju je skrivio 16-godišnji Ethan Couch ogorčene, jer je umjesto mogućih 20 godina zatvora, tinejdžer dobio 10 godina uvjetno.

"Čini se da je uvijek novac taj koji ih vadi iz nevolje", izjavio je Eric Boyles, čije su supruga i kćerka poginule 15. juna u saobraćajnoj nesreći.

Jedan od automobila u kojem su se vozile poginule osobe se pokvario na cesti, a potom su ostali stali da pomognu. U tom momentu je naišao Couch koji je bio pod dejstvom alkohola, vozio je 50 kilometara na sat iznad dozvoljene brzine i udario u njih.

Osim ovih četvero mrtvih, u nesreći je stradao i Sergio Molina, koji jedino može komunicirati treptanjem očima, a njegovi roditelji su tužili tinejdžera i njegovu porodicu te traže odštetu od 20 miliona dolara.

Couch će proći i program u rehabilitacionom centru, što košta 450.000 dolara godišnje, ali to nije problem za njegovog oca koji je rekao na sudu da će sve platiti.

Psiholog koji je bio uključen u slučaj također je rekao da je mladić navikao da roditelji sve plate, da je intelektualno na nivou 18-godišnjaka, ali emocionalno na nivou 12-godišnjaka.