Svijet
1

Bivši logoraš iz BiH u SAD-u osuđen na 12 godina zbog ubistva

Klix.ba
Ismet Sijamhodžić na izricanju presude
Ismet Sijamhodžić na izricanju presude
Ismet Sijamhodžić osuđen je na 12 godina zatvora u Jacksonvilleu u američkoj saveznoj državi Florida nakon što je automobilom u augustu 2012. godine probio zid porodične kuće i pri tome usmrtio tada 17-godišnju JaNay Jackson.

Ispred Okružne sudnice Duval okupili su se mnogobrojni prijatelji i članovi porodice Jackson, koji su sa nestrpljenjem očekivali presudu sutkinje Suzanne Bass.

"Umorna sam i istrošena, bol nikako da ode. Cijeli dan plačem i još uvijek nam je vrlo teško", kazala je JaNayjina majka Felicija.

JaNayjin otac Gerald dodaje da je zadovoljan kaznom koju je Sijamhodžić dobio, ali da ona ne može popuniti prazninu u njegovom srcu nakon što je ostao bez kćerke.

Sijamhodžić se izjasnio krivim za ubistvo i tokom svjedočenja nije poricao da je odgovoran za smrt Jacksonove.

Rezultati testiranja nakon nesreće kod Sijamhodžića su pokazali određenu dozu Xanaxa i marihuane u metabolizmu kada se nesreća dogodila. On je tvrdio da je uzeo tablete protiv bolova i da nikada nije konzumirao marihuanu.

Specijalista medicinske struke, koji je proveo određeno vrijeme sa Sijamhodžićem nakon nesreće, tvrdi da ovaj Bosanac pati od posttraumatskog poremećaja i depresije nakon što je 11 mjeseci proveo u koncentracionom logoru početkom '90-ih.