{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uatarine pristalice zauzele ambasadu Obale Slonovače

S
27.12.2010. u 18:17
0
0
Uatarine pristalice zauzele ambasadu Obale Slonovače
0
Uatarine pristalice zauzele ambasadu Obale Slonovače
Foto: AFP
Pristalice predsjedničkog kandidata Alasanea Uatare saopštile su danas da su zauzele Ambasadu Obale Slonovače u Parizu i pozvale dosadašnjeg predsjednika Lorana Gbagboa da se povuče sa vlasti.
Francuska televizija prenijela je da je oko 15 osoba uspjelo da uđe u objekat, te da je osoblje Ambasade mirno napustilo zgradu.

Međunarodna zajednica potvrdila je pobjedu Uatare na predsjedničkim izborima i sve više jača pritisak na Gbagboa da ode sa vlasti.

Kordon francuske policije blokirao je prilaz kapiji Ambasade Obale Slonovače u Parizu, a Uatarine pristalice nalaze se u zgradi. Ambasador Pjer Kipre, Gbagbov saveznik, nije bio u objektu tokom akcije Uatarinih pristalica.

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će akreditovati novog ambasadora Obale Slonovače na zahtjev Uatarine Vlade.

Obala Slonovače zahvaćena je velikom političkom i bezbjednosnom krizom poslije predsjedničkih izbora koji nisu uspjeli da zaliječe podjele zaostale od građanskog rata vođenog 2002. i 2003. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: