Svijet
0

U terorističkom napadu u Ankari poginuo otac turskog reprezentativca Umuta Buluta

Anadolija
Umut Bulut (Foto: EPA)
Umut Bulut (Foto: EPA)
U sinoćnjem terorističkom napadu u centru Ankare poginulo je 37 osoba, a među njima i Kemal Bulut, otac fudbalera Galatasaraya i turskog reprezentativca Umuta Buluta.

Neimenovani izvor AA iz uprave Galatasaraya je potvrdio da je fudbalerov otac poginuo u terorističkom napadu u večernjim satima u centru Ankare, a da je prethodno jučer posjetio ekipu aktuelnog turskog prvaka u hotelu i prisustvovao utakmici koju je Galatasaray jučer na stadionu "19 maj" u Ankari igrao protiv Genclerbirligija.

Napadač Galatasaraya Umut Bulut je vijest o pogibiji njegovog oca primio jutros pred početak treninga u Istanbulu, nakon čega se sa porodicom zaputio ka Ankari.

Najmanje 37 osoba je poginulo, a više od 120 ranjeno u jučerašnjoj eksploziji automobila bombe u centru Ankare. Eksplozija je odjeknula u 18:45 sati po lokalnom vremenu u kvartu Kizilay kod parka Guven u neposrednoj blizini autobuske stanice.

"Teroristički napad izveden je aktiviranjem automobila bombe u pokretu na autobuskoj stanici u kvartu Kizilay u Ankari. Meta napada su bili civili koji su čekali autobus na stanici. Najoštrije osuđujemo taj podli čin. Ponovo poručujemo da oni koji stoje iza ovog napada neće uspjeti u svojim ciljevima", kazao je turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala.