Nervoza zbog čekanja u redu
0

U sukobu Appleovog osoblja i kupaca povrijeđeno pet osoba

Sarajevo-x.com
(Foto: AFP)
Appleova prodavnica u Pekingu je zatvorena nakon što je izbio sukob između Appleovog osoblja i nekih kupaca koji su željeli kupiti novu generaciju tablet kompjutera iPad.

Sukob je nastao kada je jedan od Appleovih zaposlenika opomenuo nekoliko kupaca za koje je smatrao da nisu poštovali red. Nakon što to nije uspjelo, počeo je gurati i udarati one koji su pokušavali ući u prodavnicu. Bijesni kupci su nakon toga pokušali ući na silu pri čemu su razbili staklena vrata prodavnice.

Jedan od kupaca, tridesetogodišnji Wang Ming, prilikom izlaska iz prodavnice je pogođen flašom u glavu. Ukupno je u sukobu povrijeđeno pet osoba.

Appleova glasnogovornica Carolyn Wu, izjavila je da je prodavnica bila zatvorena nekoliko sati u subotu nakon što su se neki od kupaca ispred prodavnice počeli nasilnički ponašati. Dodala je da je sigurnost uvijek na prvom mjestu. Više detalja nije željela otkriti.

Prodaja Appleovog iPada 2 je u Kini počela u petak. Potražnja za iPhoneom i iPadom u Kini je veoma velika. U prošlosti je bilo mnogo slučajeva u kojim su ovi uređaji preprodavani po daleko većim cijenama, piše Daily Mail.