Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Krist je sin prostitutke. On je kopile.“ (Toldath Jeschu). „Krist je sin jedne menstruirane. On je: Ben pandreat, tj. sin nečiste životinje.“ (Toldath Jeschu). „Krist je na jednom gnojištu sahranjeno crknuto pseto.“ (Sahar). „Krist je bio luda. On je mađioničar. On se zove Ben štada (sin prostitutke).“ (Talmud, Schabbath 104b). „Isus je zaveo, korumpirao i uništio Izrael.“ (Sanhedrin, 107b)
„Za Židova postoji zakon da sve ono, što je u vezi sa kršćanskom crkvom, uništi.“ (Šulhan aruh, Joreh deah 146). „Kršćani su idolopoklonici, sa njima se ne smijete družiti.“ (Nilkoth Maakhaloth) „Ne družite se sa ovim nevjernicima, oni prolijevaju krv.“ (Abhodah Zarah, 22a) „Čuvajte se kršćana dok putujete sa njima.“ (Abhodah Zarah, 25b) „Predložite kršćanima da imaju seksualne odnose sa životinjama.“ (Abhodah Zarah, 15b) „Osumnjičite kršćane za snošaj sa životinjama.“ (Abhodah Zarah, 22a) „Kršćani su nečisti jer nisu na Sinajskoj gori.“ (Abhodah Zarah, 22b) „Čiste Židovke će se zaprljati družeći se sa kršćanima.“ (Iore Dea 198, 48) „Vino koje su dotakli kršćani mora biti bačeno.“ (Abhodah Zarah, 72b) „Izbjegavajte stvari koje kršćani koriste u svom obožavanju.“ (Iore Dea 139, 1) „Ne prodajte kršćanima vodu za njihova krštenja.“ (Iore Dea 151, 1h) „Zamijeniti mrtvog kršćanina je kao gubitak krave ili magarca.“ (Iore Dea, 337, 1) „Brakove između kršćana i Židova poništiti.“ (Eben Haezar 44, 8) „Kršćanski idolopoklonici, djeca su Evinog grijeha.“ (Zohar I, 28b) „Sakrijte svoju mržnju prema kršćanima na njihovim slavljima.“ (Iore Dea, 148, 12h) „Praznike Isusovih sljedebenika smatrati za idolopoklonstvo.“ (Abhodah Zarah, 78c) „Zabranjeno je kršćanima prodavati stvari za vjersko obožavanje.“ (Abhodah Zarah, 14b) „Ne trgujte sa kršćanima za vrijeme njihovih praznika.“ (Abhodah Zarah, 2a, 1) „Trgujte sa kršćanima samo zato što imaju novca za platiti.“ (Abhodah Zarah, 2a, t) „Kršćanske crkve su mjesto idolopoklonstva.“ (Abhodah Zarah, 78) „Morate se držati što dalje od crkava.“ (Iore Dea, 142;10) „Ne smijete slušati crkvenu muziku, niti gledati u idole.“ (Iore Dea, 143;15) „Ne smijete ponovo obnavljati kuće koje su porušene u blizini crkava.“ (Iore Dea, 143;1) „Talmudisti se slažu da kršćanske knjige treba spaljivati.“ (Schabbath, 116a) „Kršćanski su praznici zaludni, odvratni i zli.“ (Abhodah Zarah, 78C) „Zabranjeno je pratiti kršćanski praznik Božić.“ (Abhodah Zarah, 6a) „Židov se treba držati dalje od kršćanskih domova praznicima.“ (Gittin, 62a) „Židovi se ne smiju tužiti pred kršćanskim sucem ili zakonom.“ (Choschen Ham, 26;1) „Kršćani ili sluge ne mogu biti svjedoci.“ (Chosen Ham, 34; 19) „Izbjegavajte jesti zajedno sa kršćanima, to pobuđuje familijarnost.“ (Iore Dea, 112;1) „Ne pijte mlijeko od krave koju je pomuzao kršćanin.“ (Abhodah Zarah 35b) „Nikada ne oponašajte običaje kršćana, čak ni frizuru kose.“ (Iore Dea, 178;1) „Posuđe koje je kupljeno od kršćana, mora biti dobro oprano.“ (Iore Dea, 120;1) „Tri dana pre kršćanskih praznika, izbjegavajte ih sve.“ (Abhodah Zarah 2a)
„Istrebljenje kršćana je neophodno žrtvovanje.“ (Zohar II, 43a) „Ako kršćani nisu odani vjernici možete im slati poklone.“ (Iore Dea, 148;5) „Šaljite poklone kršćanima samo ako su nereligiozni.“ (Hilkoth Akumix, 2) „Onaj ko čini dobro kršćanima, nikada neće ustati posle smrti.“ (Zohar I; 25b) „Učite spise koji zabranjuju spominjanje kršćanskog Boga.“ (Hilkoth Akum V, 12) „Zakon je da se ubije svako ko poriče Toru. A kršćani pripadaju onima koji poriču Toru.“ (Choschen Hamischrat 425 i Hagan, 425; 5) „Zabranjeno je podučavati trgovini kršćane.“ (Iore Dea, 154;2) „Ime Božje ne spominjati kada se laže kršćanima.“ (Babha Kama, 113b) „Židov može lagati i lažno svjedočiti da bi osudio kršćanina.“ (Babha Kama, 113a) „Židov može lažno svjedočiti i da mu bude čista savjest.“ (Kallah, 1b, st. 18) „Židovi moraju uvijek probati prevariti kršćane.“ (Zohar I, 160a) „Kada Rim bude uništen, Izrael će biti obnovljen.“ (Obadiam)
'heroji' izraelski, djeca kamenom oni metcima. Nerijetko i ubiju djecu pravim.
Pa vidi se koliki su to divljaci ti Izraelski vojnici. 1950-e godine je potpisala UN da se ne smiju napdati novinari koji udu u konfliktnu zonu. ZABRANJENO JE. I oni idalje namjerno pucaju na novinare i cak ih ubijaju. Pa ***te kada ce to vise prestati
Samo da mi je znat kako da se na novinare koji su svi deo propagandne masinerije bar jedne strane i koji neretko cak i spijuniraju moze da se gleda neg kao na ucesnike u borbi i neprijateljske agente .Negde sam cuo da u bilo kom ratu .na bilo cijoj strani kad vidis Engleza pucaj ...jel nevazi isto za novinare
Izrael samo traži svoju teriotoriju.
mislis onu teritoriju koja 2000 godina nije bila njihova