Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a ja mislio da nato štiti civile
GADAFI KING ! Libija: Činjenice koje sigurno niste znali ¨!! BNP po glavi stanovnika u Libiji iznosi 14.192 $. Primanja na račun nezaposlenost iznose: 730 $. Plata jedne medicinske sestre iznosi oko 1.000 $. Za svako novorođeno dijete država porodici placa 7.000 $. Nakon sklapanja prvog braka svaki bračni par dobija 64.000 $ od države za kupovinu stana. Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki građanin dobija 20.000 $ početnog kapitala od drzave. Obrazovanje je u potpunosti besplatno. Zdravstveno osiguranje za svakog državljanina u potpunosti je besplatno. Cijene hrane su jako niske. Električna energija za upotrebu u domaćinstvu je besplatna. Država osigurava kredite za kupovinu stambenih objekata i vozila bez kamate. Prilikom kupovine automobila svakom građaninu država plaća 50% cijene vozila (pripadnicima oružanih snaga 65%). Cijena goriva je minimalna, llitar benzina košta oko 0.14 $.
@@Amer pa ti oni sljegose i branise ovaj grad i ginuse za njega moj Amere.A to sto je ostala sacica Sarajlija je cinjenica koliko ih se isparilo na vrijeme i koliko vole ovaj isti grad u koji vole da se kunu
Ti si care bas kreten.......
Zasto lazete da Gadafi drzi samo dva grada, a sta je sa gradovima u oazi Jufra Hun Sokra i Vadan tko njih drzi pod kontrolom, inace tu se nalaze skladista oruzja.
ma zao mi civila i njihove imovine,a kud ce ljudi sad u pm auuu.............
@@LaWW! bio, vidio, znam... ovo su cinjenice, najgore je ljudsko ne znanje... kao tvoje
Te cinjenice i nisu bas najsvjetlija tacka. Recimo po GDP oni oko 50tog mjesta u svijetu i recimo siromasniji su od Hrvatske. Plata medicinske sestre od 1k$ i nije neko cudo, Kod nas je otprilike pola toga (neto) al i mi nismo neko poredjenje. Opet i novac koji da drzava za novordjeno dijete nije neki, cak i poredjenju sa nama to je max duplo vise. A is ve ove ostale pogodnosti, tipa stana, auta, skolovanja da li stvarno mislite da je to dostupno svima ili samo pojedincima bliskim rezimu? Razmislite i pitajte se sta je logicno.
www. you tu be .co m/wa tch ?v=VA 3KUP RXG 2Y eto prave istine jos su poceli koristiti hemijsko oruzije fuj!
Ma samo da neSLJEGNU u sarajevo ko oni iz Zhepe, Srebrenice, Sandzaka, i Podrinja, onda i ona saka jada od sarajlija morat ce da razguli......
usmrdio si se ti
đe se onaj crv gadafi zakoprco. oca mu pacovskog.
ovako će i židovi poderati smrdljivi iran.
čim se maknu civili, amerikanci će im guzove razbacati po pijesku.
pa normalno je da kršćani vode glavnu riječ, kobi drugi.
Da Bog da ti srpsku nejac skokao ko sto ti je zelja za palestinske civile...u svakom slucaju vi srbi znate samo klati , sil.ovati i ubj.ati.........!