Podlegla i 17-mjesečna beba
0

U stanu belgijskog napadača pronađen ženski leš

Sarajevo-x.com
Belgijska policija pored tijela napadača (Foto: AFP)
Belgijska policija pored tijela napadača (Foto: AFP)
Belgijska policija pronašla je žensko tijelo u kući napadača koji je jučer u Liegeu ubio šest i ranio više od sto osoba, javljaju strani mediji.

Ženski leš pronađen je danas u domu 33-godišnjeg Nordinea Amranija za kojeg se vjeruje da je nakon jučerašnjeg napada presudio sam sebi.

"Tijelo je pronađeno u skloništu koje je koristio za uzgajanje marihuane", kazao je glavni tužitelj u Liegeu Cedric Visart de Bocarme.

Žena je ubijena prije Amranijevog smrtonosnog pohoda na centralnom gradskom trgu gdje je otvorio vatru i bacio nekoliko granata među okupljene ljude.

Amrani je bio dobro poznat belgijskoj policiji. Sa zakonom se skuobio oko 20 puta, a 2008. godine bio je osuđen na skoro pet godina zatvora zbog uzgajanja marihuane i ilegalonog posjedovanja oružja. Iz zatvora je pušten prošle godine ne odsluživši ni pola kazne.

Mrtva žena imala je 45 godina, a radila je kod Amranijevog susjeda. Navodno ju je belgijski napadač pozvao u stan kako bi joj ponudio posao, a zatim ju je napao.

Među žrtvama Amranijevog smrtonosnog pohoda je i 17-mjesečna beba, koja je podlegla u bolnici.

Britanski Telegraph piše da je Amrani prije napada sav novac prebacio na račun svoje supruge. To jutro je trebao ići na razgovor u policiju, ali je umjesto toga stan napustio naoružan automatskom puškom, pištoljem i granatama koje je bacio na mnoštvo okupljeno na trgu, nakon čega je otvorio vatru i počeo pucati.

Svjedoci tvrde da se Amrani ubio hicem iz pištolja, ali tužiteljica Danielle Reynders kazala je da još uvijek nije utvrđeno da li se ubio ili je podlegao usljeda rana koje zadobio u eksploziji jedne od granata.

Ona je rekla da je Amrani u ruksaku imao još nekoliko neiskorištenih granata.