Volio luksuz
0

U skloništu uhapšenog mafijaškog šefa Messina Denara pronađeni parfemi i markirana odjeća

F. H.
Policija ispred kuće koju je Denaro koristio kao sklonište (Foto: EPA-EFE)
Policija ispred kuće koju je Denaro koristio kao sklonište (Foto: EPA-EFE)
Parfemi i dizajnerska odjeća pronađeni su u utorak u stanu za koji istražitelji vjeruju da je posljednje skrovište šefa sicilijanske mafije Mattea Messine Denara, rekli su pravosudni izvori, dan nakon hapšenja 60-godišnjeg bjegunca.

Messina Denaro, uhvaćen je u ponedjeljak u privatnoj bolnici u Palermu nakon 30 godina bijega, trenutno se nalazi u centralnom italijanskom gradu L'Aquila, rekao je tužilac iz Palerma, nakon što je prebačen sa Sicilije na dan hapšenja.

Stan se nalazi u skromnoj zgradi u blizini centra Campobello di Mazara, grada u zapadnoj sicilijanskoj pokrajini Trapani, samo nekoliko kilometara od rodnog grada Messine Denara, Castelvetrana.

Vjeruje se da je kuća u kontinuitetu korištena posljednjih sedmica, ali istražitelji još uvijek traže druga mjesta na kojima je mafijaški bos možda provodio vrijeme.

"U ovom slučaju, to je kuća koja nam omogućava da imamo predstavu o tome kako je šef živio, a živio je dobro", rekao je tužilac iz Palerma Maurizio De Lucia.

Messina Denaro je bio poznat po svom ukusu za luksuznu robu, uključujući sunčane naočale i odjeću. Policija je saopćila da je nosio sat vrijedan 35.000 eura kada je uhapšen.

Pod nadimkom "U Siccu" (Mršavi), Messina Denaro dobio je 20 doživotnih zatvorskih kazni u suđenjima održanim u odsustvu zbog svoje uloge u nizu mafijaških ubistava, uključujući bombaške napade u kojima su ubijeni tužioci protiv mafije Giovanni Falcone i Paolo Borsellino 1992. godine.