Osumnjičeni uhapšen
4

U seriji napada u Barceloni ubijene dvije osobe, jedna u kritičnom stanju

D. B.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Policija u Barceloni je povezala seriju na prvi pogled nasumičnih napada širom grada, kao i jednog ubicu sa dva ubistva, napad nožem i pokušaj izazivanja požara.

Sve to se dogodilo u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima. Prvobitno su vatrogasci odgovorili na dojave o požaru u stanu koji se nalazi blizu parka Ciutadella, a u njemu su pronašli više od vatre. Vatrogasci su pronašli dokaze o podmetnutom požaru, kao i tijelo muškarca sa znakovima nasilja. On je vjerovatno zadavljen, a policija je odmah pokrenula istragu.

U videu koji se pojavio nešto kasnije vidi se muškarac kako se spušta s balkona na balkon dok iz jednog stana izlazi dim. Imao je tamnu jaknu i crnu kacigu na sebi.

Prije nego se policija snašla u slučaju prvog ubistva, stigla je dojava da je u haustoru zgrade pronađeno tijelo starije žene. Ta zgrada je udaljena oko 600 metara od mjesta prvog incidenta.

[TWITTER]1219404786908516352[/TWITTER]

Sat nakon požara je misterija riješena. Tokom pokušaja pljačke na trgu Saint James udaljenom oko 1,5 km od parka Ciutadella muškarac je teško povrijeđen. Zadobio je ubodnu ranu u abdomen, ali ovog puta napadač nije uspio pobjeći te ga je policija savladala na ulici. Kod njega je pronađena lična karta i druge privatne stvari ubijene žene.

Radi se o "stranom državljaninu" starom oko 30 godina. Napadač je lišen slobode, a policija pokušava utvrditi motiv, prenosi Russia Today.