Među ubijenim dijete
86

U pucnjavi na sjeveru Njemačke ubijene četiri osobe, za ubistvo osumnjičen pripadnik oružanih snaga

S. Š.
Foto: X.com
Foto: X.com
Četiri osobe, uključujući jedno dijete, ubijene su u subotu u pucnjavi koja se dogodila na sjeveru Njemačke, a jedan vojnik je uhapšen i dovodi se u vezu sa pucnjavom. U neposrednoj blizini je došlo do još jednog vatrenog okršaja, ali ne zna se da li su pucnjave povezane.

Nekoliko policajaca pozvano je u kuću u Westervesedeu, u općini Scheessel, dobivši dojavu da se začula pucnjava.

Pucnjavu je navodno počinio aktivni vojnik Bundeswehra (njemačkih oružanih snaga), za kojeg se pretpostavlja da se nakon pucnjave predao policiji. Motiv je još uvijek nejasan, javljaju ovog jutra lokalni mediji.

Još jedna pucnjava se dogodila u neposrednoj blizini, a hici su ispaljeni u okrugu Rotenburg. Prema navodima policije, još uvijek nije jasno da li postoji veza između dva mjesta zločina.

"Postoji mogućnost da je motiv porodično nasilje", navodi se u saopštenju policije. Policajci su započeli veliku operaciju oko 3:30 ujutro po lokalnom vremenu, a na dužnosti su bile i državna i federalna policija. U ranoj fazi istrage korišten je policijski helikopter, javljaju lokalni mediji.

U ovoj fazi nisu potvrđeni nikakvi daljnji detalji o preminulima, uključujući starost i prirodu njihovih odnosa, osim toga da je jedno od ubijenih dijete.

Istražitelji također pregledavaju vozila ispred kasarne. Međutim, ured javnog tužioca prvobitno nije dao nikakve informacije o tome da li je oružje osumnjičenog iz posjeda Bundeswehra.

Policija kaže da u ovom trenutku više nema opasnosti za obližnje stanovništvo.