Uzrok nepoznat
2

U požaru u Trumpovom tornju poginula jedna osoba, šest vatrogasaca povrijeđeno

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Požar koji je u subotu zahvatio Trumpov toranj u New Yorku odnio je jedan ljudski život, dok je šest vatrogasaca povrijeđeno.

Policija je identifikovala stradalog muškarca i riječ je o 67-godišnjem Toddu Brassneru koji je stanovao na 50-tom spratu zgrade. Odvezen je u bolnicu u kritičnom stanju, međutim, ubrzo nakon toga je preminuo.

"Brassner je bio u nesvjesnom stanju i nije davao znakove života kada su ga vatrogasci pronašli. Medicinski vještaci rade na utvrđivanju uzroka smrti", rekli su iz policije New Yorka.

Vatra je zahvatila 50. sprat Trumpovog tornja koji je smješten na Petoj aveniji u New Yorku. Lokalizovan je u 21 sat, dva sata nakon što je prijavljen. Tokom njegovog gašenja šest vatrogasaca je zadobilo tjelesne povrede, međutim, nisu životno ugroženi.

Članovi Trumpove porodice nisu bili u tronju za vrijeme požara, a prije vijesti da je u požaru stradao muškarac, Donald Trump je putem Twittera čestitao vatrogascima i rekao kako je požar u njegovom tornju ugašen i da je zgrada veoma dobro izgrađena. Dodao je da su vatrogasci, ali i žene uradili dobar posao.

I njegov sin, Eric Trump također je putem ove društvene mreže čestitao vatrogascima prije vijesti o smrti, pohvalivši vatrogasce i policiju te je naglasio da su oni zaista nevjerovatni ljudi.

Požar u Trumpovom tornju se dogodio tri mjeseca nakon izbijanja manjeg na krovu ove zgrade. Tada je dvoje ljudi povrijeđeno, a kasnije je istraga pokazala da je do požara došlo usljed elektroničkih instalacija.