Svijet
4

U posljednjim izraelskim napadima na Gazu ranjene 22 osobe

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
U zračnim, kopnenim i pomorskim napadima izraelske vojske na Gazu u posljednja 24 sata su ranjene 22 osobe.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva Palestine Esref el-Kudra za AA je kazao da je izraelska vojska izvela napade u mjestu ez-Zeytun na jugu Gaze i u naselje Beyt Hanun na sjeveru u kojima su ranjene tri osobe od čega dvoje djece.

Osim toga, izraelska vojska je izvela napad i u el-Karari na istoku Han Yunusa u kojem je ranjeno devet, u mjestu na sjeveru Gaze sedam, i u Deyr el-Belahu u centralnom djelu Gaze gdje su ranjene tri osobe.

Prema navodima očevidaca, Izrael je ratnim avionima, pomorskim snagama i raketama izveo više od 60 napada pritom pogodivši 33 tačke u Gazi.

Izraelske pomorske snage su u srednjem djelu Gaze izvele napad na vojnu bazu brigade Izzeddin el-Kassam koja pripada pokretu Hamas.

Inače, tenzije između Palestinaca i Izraelaca su se produbile nakon što su 12. juna nestala trojica Jevreja na Zapadnoj Obali. Izraelske vlasti su tvrdile da su Palestinci oteli Jevreje čija su beživotna tijela kasnije pronađena na Zapadnoj obali.

Istovremeno, 2. jula grupa Jevreja u mjestu Suafat na sjeveru Jerusalema u ranim jutarnjim satima otela je 17-godišnjeg palestinskog mladića Muhammeda Huseyina Ebu Hudayra. Njegovo beživotno tijelo je kasnije pronađeno.