{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U operaciji egipatske vojske 31 osoba ubijena ili ranjena

F
7.9.2013. u 20:37
0
6
U operaciji egipatske vojske 31 osoba ubijena ili ranjena
0
U operaciji egipatske vojske 31 osoba ubijena ili ranjena
Najmanje 31 osoba je danas ubijena ili ranjena, kada je egipatska vojska pokrenula opsežnu operaciju protiv ekstremista u sjevernoj oblasti Sinajskoj poluostrva, saopćili su sigurnosni zvaničnici.
Na desetine oklopnih vozila, potpomognutih borbenim helikopterima, učestvovalo je u operaciji u oblasti na samo nekoliko kilometara od pojasa Gaze, prenijela je agencija Reuters. Kako je navedeno, još 15 ljudi je uhapšeno.

Ranije u toku dana je objavljeno da je Egipat uputio dodatne vojne snage, uključujući tenkove i oklopna vozila, u sjevernu oblast Sinajskog poluostrva, gdje se nalaze uporišta pobunjenika, tvrdi jedan vojni zvaničnik.

Neimenovani izvor je rekao da će vojska "očistiti" oblasti oko gradova Rafa i Šeik Zuvejid na granici sa pojasom Gaze i dva obližnja sela, al-Kurea i al-Dahri, u kojima ekstremisti djeluju, javio je AP.

Jedan očevidac je kazao da je kolona tenkova, kamiona sa pješadijom, raketnih lansera i drugih vojnih vozila jedna od najvećih jedinica raspoređenih u toj oblasti u posljednjih nekoliko godina.

Poluostrvo Sinaj postalo je poprište sukoba sa ekstremistima koji su pojačali napade od svrgavanja predsjednika Mohameda Morsija sa vlasti 3. jula.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: